Ένταση στη δίκη Γιακουμάκη: Αποχώρησε από την αίθουσα ο πατέρας του

 Συνεχίζεται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων η δίκη των 9 ατόμων, πρώην σπουδαστών της Γαλακτοκομικής Σχολής, οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση Γιακουμάκη. Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, με τους γονείς και την οικογένεια του άτυχου φοιτητή να παρακολουθούν συντετριμμένοι την διαδικασία.

Δεν έλειψαν οι εντάσεις την Τρίτη  στη δίκη για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη στα Ιωάννινα, με τον πατέρα του άτυχου σπουδαστή να εγκαταλείπει την αίθουσα του δικαστηρίου, καθώς ήρθε σε προστριβή με έναν από τους μάρτυρες. 

Όπως μετέδωσε η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και ο δημοσιογράφος Γιώργος Σόμπολος, στο δικαστήριο εμφανίστηκαν τρεις από τους τέσσερις μάρτυρες που είχαν κληθεί να καταθέσουν, καθώς η μία από αυτούς δήλωσε κώλυμα λόγω εγκυμοσύνης. 

Την ώρα λοιπόν που κατέθετε ο πρώτος συγκάτοικος του Βαγγέλη, ο πατέρας του πολλές φορές ξέσπασε, καθώς περιέγραφε μια κατάσταση που ήταν καθ’ όλα φυσιολογική. 

Όπως υποστήριξε, δεν είχε παρατηρήσει τίποτα περίεργο όσο συγκατοικούσε με τον Βαγγέλη και δεν είχαν γίνει περιστατικά που να θεωρούνταν βίαια. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι έκαναν πλάκα τόσο ο νεαρός σπουδαστής όσο και η παρέα των Κρητικών που κατηγορούνται ότι του ασκούσαν bullying. Είπε, επίσης, ότι ο Βαγγέλης είχε ζητήσει να αλλάξει δωμάτιο, όχι γιατί δεν περνούσε καλά, αλλά γιατί υπήρχε φασαρία και πολύς καπνός από τα τσιγάρα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διαβάσει.

Ο πατέρας του Βαγγέλη θεώρησε τότε ότι ο μάρτυρας, ο οποίος είναι και συγγενής τους, δεν έλεγε την αλήθεια και του φώναξε: «Εσύ δεν είσαι αυτός που του είπε ότι αν φύγει από το δωμάτιο δε θα του ξαναμιλήσουν οι Κρητικοί»;

Ο κ. Ανδρέας Γιακουμάκης μετά από παραίνεση των συγγενών του βγήκε από τη δικαστική αίθουσα για να ηρεμήσει. Η έκρηξή του οφειλόταν στο γεγονός ότι ο μάρτυρας ήταν ο άνθρωπος από τον οποίο ο ίδιος είχε ζητήσει να προσέξει τον Βαγγέλη στη σχολή και να τον βοηθήσει να προσαρμοστεί. Ο πατέρας του άτυχου Βαγγέλη θεώρησε ότι ο άνθρωπος αυτός δεν έλεγε την αλήθεια, κάτι που προκάλεσε την οργή του. 

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο του 2015 ο Βαγγέλης Γιακουμάκης εξαφανίστηκε από την εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής στην οποία σπούδαζε. Αμέσως σήμανε συναγερμός για τον εντοπισμό του και η κινητοποίηση των απλών πολιτών ήταν πολύ μεγάλη. Τελικά, ο Βαγγέλης εντοπίστηκε νεκρός μετά από λίγες μέρες σε μικρή απόσταση από την Γαλακτοκομική Σχολή με τον ιατροδικαστή αν κάνει λόγο για αυτοκτονία. 

Τα όσα αποκαλύφθηκαν για το bullying που δεχόταν από ομάδα Κρητικών σπουδαστών στη σχολή είναι ανατριχιαστικά. Μάλιστα γι’ αυτά γνώριζε και ο ίδιος ο διευθυντής της σχολής, αλλά δεν είχε κάνει απολύτως τίποτα για να τα αποτρέψει, με αποτέλεσμα υπό την πίεση που δεχόταν ο Βαγγέλης να δώσει τέλος στη ζωή του.

Η δίκη διεκόπη αργά το μεσημέρι και θα συνεχιστεί στις 6 Ιουνίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ