Λυκουρέζος: Ζήτησα από το Φλώρο 200.000€ για δικηγορική αμοιβή

Λυκουρέζος: Ζήτησα από το Φλώρο 200.000€ για δικηγορική αμοιβή

Το ποσό των 200.000 ευρώ που ζήτησε από τον Άρη Φλώρο μέσω του δικηγόρου του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ήταν «δικηγορική αμοιβή στο πλαίσιο μιας γενικής διευθέτησης της αντιδικίας Φλώρου-Αντωνόπουλου» υποστήριξε ενώπιον του Μικρού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος που καταθέτει ως μάρτυρας στην υπόθεση της δολοφονίας του δικηγόρου.

Όπως είπε, γινόταν μια προσπάθεια «να υπάρξει μια διευθέτηση και  να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις» μεταξύ Φλώρου- Αντωνοπούλου στην υπόθεση της απόπειρας  ανθρωποκτονίας σε βάρος του τελευταίου έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη το 2014. Στην οποία υπόθεση ο Α. Φλώρος ήταν κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός. 

Έκτοτε, είπε ο κ. Λυκουρέζος «ήταν μόνιμος ο φόβος του Αντωνόπουλου ότι κινδυνεύει η ζωή του». Ερωτηθείς για τα χρήματα που φέρεται να ζήτησε για αυτή τη διευθέτηση απάντησε ότι «Αυτό που υπήρξε πράγματι και το ομολογώ ήταν ότι στο τέλος Αυγούστου 2017 ζήτησα μια αμοιβή των 200.000 στο πλαίσιο της διευθέτησης προκειμένου είτε να μην παρασταθούμε, είτε να υπάρξει μια ήπια πολιτική αγωγή» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Για τον Αντωνόπουλο δεν είχε παρέλθει ο φόβος παρότι είχαν περάσει 2-3 χρόνια από το περιστατικό. Ήθελε μεν να τιμωρηθεί ο ένοχος αλλά ταυτόχρονα φοβόταν» ανέφερε για τον εντολέα του, επιχειρώντας να εξηγήσει γιατί ο Γιώργος Αντωνόπουλος αμφιταλαντευόταν αναφορικά με το αν θα παρασταθεί ως πολιτικώς ενάγων στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του.

Αναφερόμενος στις συναντήσεις με τον συνήγορο του Αριστείδη Φλώρου, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος  διέψευσε κατηγορηματικά αλλά ποσά στα οποία είχαν αναφερθεί μάρτυρες, ως ποσά που είχε ζητήσει από τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο ενώ αρνήθηκε οποιαδήποτε συζήτηση αναφορικά με αλλαγή καταθέσεων μαρτύρων.

«Δεν αποτέλεσε αντικείμενο των συζητήσεων η αλλαγή των καταθέσεων των Αλβανών», υποστήριξε ο κ. Λυκουρέζος ενώ κατέθεσε πως  είχε ενημερώσει τον Γιώργο Αντωνόπουλο ότι επρόκειτο να ζητήσει δικηγορική αμοιβή και πως ο ίδιος του είχε πει «χειρίστου  το εν λευκώ».

Η κατάθεση συνεχίζεται.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα