Πάσχα 2019: Δείτε τι καιρό θα κάνει σύμφωνα με τα Μερομήνια

Πάσχα 2019: Δείτε τι καιρό θα κάνει σύμφωνα με τα Μερομήνια

Άστατος είναι ο καιρός, καθώς τη μια μέρα υπάρχει ηλιοφάνεια και την άλλη βρέχει καρεκλοπόδαρα. Όσο μάλιστα πλησιάζει το Πάσχα, τόσο αυξάνεται το ενδιαφέρον για το τι καιρό θα κάνει το Πάσχα που πλησιάζει. 

Και μπορεί η ΕΜΥ ακόμα να μην μπορεί να προβλέψει με σιγουριά με τι καιρό θα σουβλίσουμε τον οβελία, τα Μερομήνια όμως έχουν κάνει την πρόβλεψή τους. 

Τα Μερομήνια είναι μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για όλο τον ερχόμενο χρόνο. Οι μετεωρολόγοι δεν την αναγνωρίζουν, ωστόσο αρκετοί είναι εκείνοι που την πιστεύουν. 

Τα μερομήνια βγαίνουν αφού παρατηρούμε τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μια μέρα «αντιπροσωπεύει» τον καιρό των επόμενων μηνών.

Δηλαδή, η πρώτη ημέρα θα μας πει για τον καιρό του Αυγούστου, η δεύτερη για του Σεπτεμβρίου, η τρίτη για του Οκτωβρίου κ.ο.κ.

Σύμφωνα με τα Μερομήνια λοιπόν, ο καιρός αναμένεται να είναι αίθριος έως τις 18 Απριλίου, αλλά με αστάθεια γύρω στις 16 του μήνα. 

Από τις 19 Απριλίου και μέχρι τις 24 θα υπάρχει μια βελτίωση του καιρού, αλλά με ανέμους, ενώ τις τελευταίες μέρες του μήνα ο καιρός θα είναι βροχερός. 

Σημειώνεται ότι φέτος η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινά στις 22 Απριλίου και το Πάσχα είναι στις 28 του μήνα. Τέλος, σύμφωνα με τα Μερομήνια, καλός προβλέπεται ο καιρός και την Πρωτομαγιά με σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας.  

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα