Εισαγγελέας για επίθεση στα Εξάρχεια: Μόλις βγήκαμε φανερώθηκαν περί τα 40 άτομα

Εισαγγελέας για επίθεση στα Εξάρχεια: Μόλις βγήκαμε φανερώθηκαν περί τα 40 άτομα

Νέα στοιχεία για την επιχείρηση που έκανε κλιμάκιο του Λιμενικού στα Εξάρχεια, όταν δέχθηκαν επίθεση από ομάδα ενόπλων βλέπουν το φως της δημοσιότητας. 

Η επιχείρηση, σύμφωνα και με την αναφορά εισαγγελέως που ήταν παρούσα στην επιχείρηση, διήρκησε περίπου 8 λεπτά. Μετά την επίθεση, η ίδια φυγαδεύτικε από τους λιμενικούς. 

«Μόλις βγήκαμε φανερώθηκαν από παντού περί τα 40 άτομα τουλάχιστον κρατώντας πολεμικά τυφέκια, πυροβόλα όπλα, μαχαίρια ,ρόπαλα και έχοντας πολλοί εξ αυτών καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους», αναφέρει. 

Πάντως, λιμενικός που μετείχε στην επιχείρηση επιμένει ότι πριν γίνει η είσοδος στο κτίριο οι αξιωματικοί είχαν λάβει όλα τα μέτρα ασφαλείας και αυτοπροστασίας. Στη συνέχεια, ενημέρωσαν το ΑΤ Εξαρχείων. Ωστόσο, η απάντηση των αστυνομικών στη συνδρομή ήταν αρνητική, λόγω έλλειψης ατόμων και ο επικεφαλής παραπέμφθηκε να επικοινωνήσει με την Άμεση Δράση. 

Ο Σύρος που συνελήφθη και από τον οποίο ξεκίνησε η επιχείρηση έχει δηλώσει μεταμέλεια και δηλώνει ότι προτίθεται να συνδράμει στις έρευνες των αρχών. Η Μαροκινή που συνελήφθη κατά την επιχείρηση στα Εξάρχεια αρνείται να υπογράψει και δηλώνει πως θα απολογηθεί στον ανακριτή.

 

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα