Αποχώρησαν από τα Διαβατά οι περισσότεροι πρόσφυγες

Αποχώρησαν από τα Διαβατά οι περισσότεροι πρόσφυγες

 Περίπου 874 πρόσφυγες έχουν μεταφερθεί  πίσω στις δομές και στα ξενοδοχεία στα οποία διέμεναν, από τον άτυπο καταυλισμό όπου είχαν στήσει τις τελευταίες ημέρες στα Διαβατά.

Ο αριθμός προκύπτει από πληροφορίες του Grtimes.gr και περιλαμβάνει τα άτομα που συμμετείχαν στη διαδικασία από το πρωί του Σαββάτου έως περίπου τις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής.

Το προσωπικό της δομής φιλοξενίας των Διαβατών και η Αστυνομία, επιδόθηκαν σε έναν πολύ μεγάλο αγώνα, ώστε να καταφέρουν την όσο το δυνατόν ταχύτερη μεταφορά των προσφύγων, προκειμένου να σταματήσει να υφίσταται ο άτυπος καταυλισμός που δημιουργήθηκε από άτομα που πίστεψαν τα fake news που κυκλοφόρησαν, περί ανοίγματος των συνόρων προς Βόρεια Μακεδονία, δημιουργώντας πολλά προβλήματα.

Χθες εξάλλου σημειώθηκαν για 3η συνεχόμενη ημέρα, εξαιρετικά σοβαρά επεισόδια όταν οι πρόσφυγες επιχείρησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να μεταβούν προς τα σύνορα.

Οι αρχές περίμεναν σήμερα το πρώτο φως της ημέρας προκειμένου να διαπιστώσουν πόσοι από τους πρόσφυγες αρνήθηκαν την οικειοθελή μεταφορά τους από τον άτυπο καταυλισμό, ώστε να εξετάσουν τον τρόπο χειρισμού της κατάστασης. Χθες πάντως, ο περιφερειακός συντονιστής για το προσφυγικό του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ανέφερε πως έως τη Δευτέρα, ο άτυπος καταυλισμός δεν θα υπάρχει, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επέμβασης της Αστυνομίας, σε περίπτωση που δεν αποδώσουν καρπούς οι προσπάθειες να πειστούν να φύγουν εθελοντικά οι πρόσφυγες.

 Grtimes.gr 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα