Μαφία Κορυδαλλού: Γνωστοί δικηγόροι θα περάσουν το κατώφλι του ανακριτή

Μαφία Κορυδαλλού: Γνωστοί δικηγόροι θα περάσουν το κατώφλι του ανακριτή

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας διεξήχθη την Παρασκευή η δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο, όταν ο κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του ποινικολόγου, ο οποίος ταυτόχρονα φέρεται ως ο αρχηγός της λεγόμενης «Μαφίας του Κορυδαλλού», έβγαλε από την τσέπη του ένα στυλό για να κρατήσει σημειώσεις.

Άμεσα σήμανε συναγερμός στους άνδρες των ΕΚΑΜ, αφού ξύπνησαν μνήμες από τους διαλόγους που έχει καταγράψει ο κοριός της Αντιτρομοκρατικής, πως οι κατηγορούμενοι σχεδίαζαν να επιτεθούν στον Μάκη Βορίδη (συνήγορο της οικογένειας Ζαφειρόπουλου), αλλά και τον επιχειρηματία που έχει καταδικαστεί για μεγάλη υπόθεση διαφθοράς και είναι μάρτυρας στην υπόθεση Ζαφειρόπουλου, με αυτοσχέδιες λάμες που θα έφτιαχναν από στυλό. Τελικά, οι αστυνομικοί πήραν το στυλό από τον κατηγορούμενο για να το ελέγξουν και το επέστρεψαν λίγα λεπτά αργότερα...

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία στο δικαστήριο, ως μάρτυρες κατέθεσαν τρεις ποινικολόγοι, αναφέροντας διάφορες πτυχές της υπόθεσης, η οποία συμπλέκεται με τη «Μαφία των Φυλακών» αλλά και με την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου του Ελληνικού Δημοσίου, στην οποία ο επιχειρηματίας έχει καταδικαστεί πρωτόδικα ως ηθικός αυτουργός...

Πρώτος κατέθεσε ο συνήγορος του δικηγόρου του Ελληνικού Δημοσίου, ο οποίος πριν λίγες μέρες παραιτήθηκε από την εκπροσώπησή του, μετά την είδηση της προφυλάκισής του, και τους διαλόγους που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, όπου ο δικηγόρος του δημοσίου φαίνεται να συνομιλεί με το φερόμενο ως αρχηγό της μαφίας, αλλά και να του στέλνει χρήματα.

Ο συνήγορος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη  συνάντηση που είχε γίνει μεταξύ αυτού και ενός ακόμη συνηγόρου του δικηγόρου από τη μία, και του δικηγόρου του επιχειρηματία από την άλλη. Καταθέτοντας ο συνήγορος του δικηγόρου, είπε πως ο συνάδελφος του ζήτησε 200 χιλιάδες ευρώ ως δικηγορική αμοιβή από την πλευρά του επιχειρηματία. «Είναι μία πρακτική που συνηθίζεται, αν και το ποσό μου φάνηκε υπερβολικό. Τα ποσά που ακούγονται για εκατομμύρια μου φαίνονται ψέματα, και ενώπιόν μου, δεν ειπώθηκε τέτοιο ποσό. Αν όμως είχε ειπωθεί άλλοτε, δεν μπορώ να το ξέρω... Η κατάθεσή του όμως διαψεύστηκε από τον επόμενο μάρτυρα, επίσης ποινικολόγο και συνήγορο του βαρυποινίτη επιχειρηματία.

Ο ποινικολόγος, που έχει καταθέσει και στον ειδικό εφέτη ανακριτή, έκανε λόγο για το δεκαπλάσιο ποσό, των 2 εκατομμυρίων ευρώ, όπως του μετέφερε ο άλλος δικηγόρος του επιχειρηματία που ήταν παρών στη συζήτηση. «Στο τηλέφωνο ο συνάδελφός μου, μου είπε πως ζητούν 2 εκατομμύρια ευρώ. Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβιβασμός μπορεί να επέλθει σε απόπειρα ανθρωποκτονίας.»

Ακολούθησε η κατάθεση τρίτου γνωστού δικηγόρου, που είχε διατελέσει συνήγορος του προφυλακισμένου δικηγόρου. Ο δικηγόρος αυτός είχε μεσολαβήσει για να γίνει ραντεβού μεταξύ θύματος (του δικηγόρου που δήχθηκε δολοφονική επίθεση) και φερόμενου θύτη (του επιχειρηματία που καταδικάστηκε ως ηθικός αυτουργός) είπε πως οι 2 άνδρες ενώπιόν του έδωσαν τα χέρια και ξεκαθάρισαν πως θα λήξουν την αντιδικία τους.. «Όταν έμαθε των υστέρων πως η πλευρά του δικηγόρου του δημοσίου ζήτησε χρήματα, έπεσα από τα σύννεφα.»

Μετέφερε μάλιστα πως υπήρξε έντονη διαφωνία στην πλευρά των εκπροσώπων του δικηγόρου, ο οποίος σε συνάντησή τους μια ώρα πριν ξεκινήσει η δίκη, διαμαρτυρήθηκε προς το συνήγορό του για το ότι ζήτησε λεφτά «Ποτέ δεν σου έδωσα εντολή να ζητήσεις λεφτά!» φέρεται να του είπε για να λάβει την απάντηση από τον συνήγορό του «Μου είχες δώσει εν λευκώ τη διαχείριση της υπόθεσης...»

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 7 Μαΐου, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η ανάκριση για τη λεγομένη μαφία των φυλακών, με πληροφορίες να αναφέρουν πως γνωστοί δικηγόροι θα περάσουν το κατώφλι του ειδικού εφέτη ανακριτή, για να καταθέσουν όσα γνωρίζουν...

 

skai

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα