Πάρε την καμήλα σου και πήγαινε στη χώρα σου: ρατσιστική βία μεταξύ γιατρών στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Αγιοι Ανάργυροι

Πάρε την καμήλα σου και πήγαινε στη χώρα σου: ρατσιστική βία μεταξύ γιατρών στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Αγιοι Ανάργυροι

Η καταγγελία είναι σοκαριστική: Γιατρός εδώ και καιρό προσβάλλει με ρατσιστικές εκφράσεις, φτάνοντας ακόμη και στον προπηλακισμό συνάδελφου του γιατρού της ίδιας ειδικότητας, επειδή είναι  Παλαιστίνιος.

“Πάρε την καμήλα σου και πήγαινε στη χώρα σου”, φέρεται να του είπε ανάμεσα σε άλλες παρόμοιες ρατσιστικές εκφράσεις, ενώ σύμφωνα με την καταγγελία μελών του Δ.Σ. της ΕΝΑΠ στο Iatropedia.gr, τέτοιες οχλήσεις και προσβολές υφίσταται ο επιμελητής επικουρικός Παλαιστίνιος γιατρός από την Ιορδανία, εδώ και ενάμιση χρόνο. Στις πρόσφατες συνδικαλιστικές εκλογές της ΕΙΝΑΠ μάλιστα, στις οποίες ο Ιορδανός ήταν υποψήφιος, οι δύο άνδρες πιάστηκαν στα χέρια, καθώς σύμφωνα με το μέλος του Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ κα. 'Ολγα Κοσμοπούλου, ο 'Ελληνας γιατρός διαρκώς τον προκαλούσε:

“Την ημέρα των εκλογών, τέλος Φεβρουαρίου, ο Ιορδανός συνάδελφος ήταν υποψήφιος και καθόταν στο τραπεζάκι της παράταξης έξω από κτίριο του νοσοκομείου, ενώ ο άλλος “συνάδελφος” σε εισαγωγικά, πέρασε μία, πέρασε δύο από μπροστά του και τον προκαλούσε. Στο τέλος του επιτέθηκε έχοντας τη“βοήθεια” και ενός ακόμη Έλληνα συναδέλφου του. Υπήρξε και σωματική βία, αλλά ευτυχώς τους χώρισαν εγκαίρως”, καταγγέλλει η κα.Κοσμοπούλου.

Δείτε την καταγγελία:


Το πρώτο επεισόδιο, πριν από ενάμιση χρόνο

Ο Παλαιστίνιος γιατρός από την Ιορδανία ζει και εργάζεται στη χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια. Μιλάει άπταιστα ελληνικά και είναι άψογος στη δουλειά του, σύμφωνα με τους συναδέλφους του. 'Ολα ξεκίνησαν πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, όταν σε μία συζήτηση μεταξύ συναδέλφων, ο έλληνας γιατρός εκφράστηκε απαξιωτικά για τους μετανάστες της Πλατείας Βικτωρίας. Οπως είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τις μαρτυρίες: “Πρέπει να έρθουν με τις μπουλντόζες να τους μαζέψουν”. Ο Ιορδανός γιατρός, που ήταν παρών στη συζήτηση, αντέδρασε και του είπε ότι “αυτό που λες είναι ναζισμός”, ενώ ο άλλος γιατρός του ανταπάντησε: “Να πάρεις τους μετανάστες σου και να φύγεις να πας στη χώρα σου”.

Από κει και πέρα, σύμφωνα και με την γραπτή καταγγελία που κατατέθηκε στην εφορευτική επιτροπή των εκλογών, ο έλληνας γιατρός δεν σταμάτησε να επιτίθεται και να προσβάλλει τον συνάδελφό του σε κάθε περίσταση. Πέρυσι μάλιστα σε ένα παρόμοιο επεισόδιο, ο 'Ελληνας γιατρός δεν είχε διαστάσει να ... φτύσει τον συνάδελφό του.... Το χειρότερο είναι ότι εργάζονται στον ίδιο χώρο, με αποτέλεσμα η κατάσταση να έχει γίνει αφόρητη για τον ξένης καταγωγής γιατρό.

“Είναι συνάδελφοι στο ίδιο τμήμα. Ο “συνάδελφος” αυτός, όσο ο άλλος δε μίλαγε δεν υπήρχε πρόβλημα. Από τη στιγμή, όμως, που “τόλμησε” να διατυπώσει άποψη, ο άλλος του επιτέθηκε με το γνωστό ρατσιστικό σκεπτικό: “και ποιος είσαι εσύ για να έχεις δικαίωμα να μιλάς;” Από τότε άρχισε να τον ενοχλεί με φασιστικό τρόπο και να του λέει διαρκώς για καμήλες, Ιορδανίες κλπ”, λέει η κα. Κοσμοπούλου.

Η ΕΔΕ των...ίσων αποστάσεων

Ο παλαιστίνιος γιατρός διαμαρτυρήθηκε μαζί με συναδέλφους του που τον υπερασπίστηκαν στη διοίκηση του νοσοκομείου, η οποία διενήργησε Ενορκη Διοικητική Εξέταση. Το πόρισμα της ΕΔΕ ήταν...ίσων αποστάσεων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μελών της ΕΙΝΑΠ προς το Υπουργείο Υγείας, την 1η ΥΠΕ, αλλά και τη διοίκηση του νοσοκομείου, από την οποία ζητά την παραδειγματική τιμωρία και απομάκρυνση του “προκλητικού γιατρού”, τίποτα δεν έχει γίνει από πέρυσι και μέχρι σήμερα.

Η ΕΙΝΑΠ έχει και πάλι συνάντηση με τη Διοικήτρια Μαρία Χαρίτου την ερχόμενη Τετάρτη, για να απαιτήσει για μία ακόμη φορά, άμεση λύση στο "μαρτύριο του συναδέλφου", όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πηγή: iatropedia

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα