Αιφνίδιοι θάνατοι δύο μωρών στη Λάρισα. Τι έδειξε η πρώτη ιατροδικαστική εξέταση

Αιφνίδιοι θάνατοι δύο μωρών στη Λάρισα. Τι έδειξε η πρώτη ιατροδικαστική εξέταση

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Λάρισας από τον τραγικό θάνατο δύο μωρών μέσα σε διάστημα λίγων ωρών.

Μέσα σε λίγες ώρες δύο μωρά έχασαν ξαφνικά τη ζωή τους στη Λάρισα. Ένα αγοράκι 13 μηνών ξεψύχησε στην αγκαλιά της μαμάς του, στο Μεγάλο Ελευθεροχώρι της Λάρισας κι ένα κοριτσάκι 4 μηνών εξέπνευσε την ώρα που θήλαζε. Εξετάζεται δε το ενδεχόμενο, αν οι αιφνίδιοι θάνατοι των δύο βρεφών οφείλονται στον ιό της γρίπης, καθώς το ένα παιδάκι είχε υψηλό πυρετό.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα το μόλις 13 μηνών βρέφος από το Μεγάλο Ελευθεροχώρι φέρεται να έχασε την ζωή του από πνευμονία. Σύμφωνα με πηγές της οικογένειας του βρέφους, η ιατροδικαστική εξέταση που ολοκληρώθηκε το πρωί της Παρασκευής, απεφάνθη πως ο θάνατός του οφείλεται σε πνευμονία, όπως αναφέρει το onlarissa.gr.

Το άτυχο βρέφος είχε συμπτώματα τις τελευταίες ημέρες και οι γονείς είχαν, κατά τις ίδιες πληροφορίες. απευθυνθεί για ιατρική βοήθεια. Άγνωστο όμως γιατί και πώς, τελικά κατέληξε.

Η κηδεία του βρέφους θα γίνει σήμερα το μεσημέρι στο Μεγάλο Ελευθεροχώρι.

Το δεύτερο τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στην Λάρισα το μεσημέρι της Πέμπτης. Το μόλις 4 μηνών βρέφος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Τυρνάβου σε κρίσιμη κατάσταση και εξέπνευσε λίγο μετά.

Η σορός του μεταφέρθηκε στο εφημερεύον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, ενώ φως στα αίτια του θανάτου του θα ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση.

«Θερίζει» η γρίπη: 18 νεκροί μέσα σε μία εβδομάδα

Την ίδια ώρα κι ενόσω εξετάζεται αν ο θάνατος των μωρών οφείλεται στη γρίπη, ο ιός θερίζει. Τους 74 έφτασαν οι νεκροί, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Από αυτούς, οι 18 άφησαν την τελευταία τους πνοή μέσα σε μία εβδομάδα, από τις 11-17 Φεβρουαρίου 2019.  Στις μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται συνολικά 264 άτομα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα