Αγρίνιο: Δεν είμαι καλά - Τα σημειώματα που άφησε η 35χρονη βιολόγος που βρέθηκε νεκρή

Αγρίνιο: Δεν είμαι καλά - Τα σημειώματα που άφησε η 35χρονη βιολόγος που βρέθηκε νεκρή

Ανοιχτά είναι όλα τα ενδεχόμενα για τον θάνατο της 35χρονης βιολόγου, η οποία βρέθηκε νεκρή σε βάθος 18 μέτρων, στον βυθό της τεχνητής λίμνης Στράτου, στην Αιτωλοακαρνανία.

Αυτοκτονία; Δυστύχημα; Εγκληματική ενέργεια; Αυτά είναι τα τρία ερωτήματα στα οποία επιχειρούν να απαντήσουν οι Αρχές, προσπαθώντας να καταλάβουν τι συνέβη και η 35χρονη Μαρία κατέληξε στον πάτο της λίμνης με το αυτοκίνητό της. Στο μικροσκόπιο έχουν μπει τα sms που έστειλε ένα βράδυ πριν εξαφανιστεί σε συγγενικό της πρόσωπο, αλλά και τα ιδιόχειρα σημειώματα που φέρεται να έγραψε.

Οι τελευταίες της κινήσεις

Στις 00:30 το βράδυ της Κυριακής, μία μέρα πριν εξαφανιστεί, η βιολόγος έστειλε ένα αγωνιώδες sms στην ξαδέλφη της με την οποία είχε πολύ στενές σχέσεις. Την ρωτούσε πού είναι και τι κάνει. Ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής «Μαζί Σου».

Μαρία:«Πού είσαι; Είσαι έξω;»

Ξαδέρφη: «Βάζω το παιδί για ύπνο και πέφτω κι εγώ»

Μαρία: «Ο Ν…. είναι έξω;»

Ξαδέρφη: «Δεν ξέρω, μάλλον»

*Ο Ν… είναι ο αδερφός της ξαδέρφης στην οποία η Μαρία έστειλε το μήνυμα.

Η στιγμή που δύτες ανασύρουν το αυτοκίνητό της από τον πάτο της λίμνης. Φωτογραφία: Δελημάρης Βασίλης/InTime

Τα τρία ιδιόχειρα σημειώματα που άφησε

Όταν εντοπίστηκε η σορός της σε βάθος περίπου 15 μέτρων, ο σύζυγος της 35χρονης πήγε στην αστυνομία και παρέδωσε τρία σημειώματα στα οποία αποτυπώνεται ότι η ψυχολογική κατάσταση της άτυχης γυναίκας ήταν καλή, χωρίς όμως να κάνει λόγο ευθέως για αυτοκτονία.

Τα σημειώματα εκτιμάται πως πρέπει να τα έγραψε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο σύζυγός της δεν τα είχε ξαναδεί.

Στο ένα από αυτά έγραφε:

Δεν είμαι καλά. Όλα γύρω μου είναι μαύρα… Νιώθω ένα τεράστιο κενό… Δε βλέπω πουθενά φως… Κάποια αχτίδα φωτός. Δεν ξέρω πώς θα μπορέσω να συνεχίσω….

Τα κοντινά της πρόσωπα δεν είχαν ιδέα για αυτά τα σημειώματα.

Οι έρευνες των δυτών στην περιοχή όπου είχαν βρεθεί τα συντρίμμια του οχήματό της. Φωτογραφία: Δελημάρης Βασίλης/InTime

To χρονικό της υπόθεσης

Είναι πολύ νωρίς το πρωί της Δευτέρας 21 Ιανουαρίου. Η Μαρία φεύγει από το σπίτι χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν. Ο σύζυγός της κοιμάται ακόμα. 

Παίρνει το αυτοκίνητο των γονιών της. Φορά ακόμα τις πιτζάμες της. Όταν πια ο άνδρας της σηκώνεται και δεν τη βρίσκει στο σπίτι, απευθύνεται στην αστυνομία καθώς καταλαβαίνει ότι κάτι κακό συμβαίνει.

Δύο μέρες μετά και συγκεκριμένα στις 23 Ιανουαρίου, περαστικός από την τεχνητή λίμνη Στράτου, βλέπει κηλίδες από καύσιμο μέσα στη λίμνη. Εκείνος ήταν που ενημέρωσε τις Αρχές. 

Όσοι τη γνώριζαν, την περιγράφουν ως έναν γλυκύτατο και αξιοπρεπή άνθρωπο. 

Με τον άντρα της ήταν μαζί από τα 16 τους. Σπούδασαν μαζί στα Γιάννενα, γύρισαν πίσω και παντρεύτηκαν ξεκινώντας την κοινή τους ζωή πριν ενάμιση χρόνο. 

Δεν υπήρχαν "σημάδια" που έδειχναν πως υπήρχε κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Η 35χρονη παρέδιδε ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδάκια και η ζωή τους κυλούσε κανονικά, έως την ημέρα που κόπηκε το νήμα της ζωής της.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα