Μόνον ένας από τους φακέλους που στάλθηκαν στα πανεπιστήμια περιείχε ύποπτη σκόνη

Μόνον ένας από τους φακέλους που στάλθηκαν στα πανεπιστήμια περιείχε ύποπτη σκόνη

Σε κανέναν από τους ύποπτους φακέλους που έχουν σταλεί μαζικά σε εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλη την χώρα και έχουν εντοπιστεί μέχρι τώρα δεν έχει ανιχνευθεί κάποια επικίνδυνη ή άλλη ουσία, σύμφωνα με νεώτερη ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) που επικαλείται τα αποτελέσματα του Γενικού Χημείου του Κράτους.

Στις αρχές σήμανε συναγερμός την περασμένη Τετάρτη όταν υπάλληλοι που άνοιξαν φάκελο που είχε αποσταλεί από την Ινδία ένοιωσαν ενοχλήσεις στο λαιμό και στη μύτη.

Από τον εργαστηριακό έλεγχο που έγινε στο Γενική Χημείο του Κράτους διαπιστώθηκε «ότι υπήρχε πιθανή σκόπιμη προσθήκη στο χαρτί του φακέλου βιομηχανικών ερεθιστικών ουσιών, οι οποίες χρησιμοποιούνται στην παραγωγή και βελτίωση συγκολλητικών ουσιών και μελανιών εκτύπωσης» σύμφωνα με την ΓΓ Πολιτικής Προστασίας.

Από τότε έχουν εντοπιστεί περισσότεροι από 25 ύποπτοι φάκελοι από την Ινδία και παρόμοια χαρακτηριστικά σε εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλη την Ελλάδα.

Ωστόσο σε κανέναν από τους φακέλους αυτούς δεν ανιχνεύθηκε κάποια ύποπτη ουσία.

Η νεώτερη ανακοίνωση της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας αναφέρει τα εξής:

«Σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης σχετικά με τα περιστατικά ύποπτων φακέλων σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και λοιπούς φορείς, από τις μέχρι στιγμής αναλύσεις των δειγμάτων που πραγματοποιήθηκαν από το Γενικό Χημείο του Κράτους (ΑΑΔΕ), σε κανένα φάκελο δεν βρέθηκε σκόνη ή άλλες ουσίες πέραν των ερεθιστικών ουσιών που ανιχνεύθηκαν στο αρχικό δείγμα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κοινωνία

Real.gr
Σχολιάστε το άρθρο: