Αντιδράσεις για τη νέα άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Αντιδράσεις για τη νέα άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση του Συμβουλίου των Αγροτικών Φυλακών Βόλου να χορηγήσει νέα άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, με αφορμή τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς.

Ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια αρχιεκτελεστής της “17 Νοέμβρη” θα βρίσκεται από σήμερα εκτός φυλακής για έξι ημέρες.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τη νέα άδεια στον Κουφοντίνα. Υπογραμμίζει ότι είναι ένοχος και για δολοφονίες Τούρκων διπλωματών, ενώ αφήνει αιχμές κατά της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, και υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης σχολίασε αρνητικά την απόφαση αυτή, αναρτώντας στο διαδίκτυο φωτογραφίες των θυμάτων της τρομοκρατικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ο πατέρας του, Παύλος Μπακογιάννης, σημειώνοντας τη χρονική συγκυρία που ο αρχιτρομοκράτης βγαίνει από τις φυλακές. «Τα θύματα του Κουφοντίνα δεν θα κάνουν Πρωτοχρονιά με τις οικογένειές τους. Αυτός όμως πήρε εξαήμερη άδεια και θα περάσει μια χαρά...», ανέφερε

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, συνέδεσε τη νέα άδεια στον “Λουκά” της “17 Νοέμβρη” με τη βομβιστική επίθεση στον Ι.Ν. του Αγίου Διονυσίου, στο Κολωνάκι: «Είναι “σίγουρα η κατάλληλη στιγμή” για να βγάζεις έξω έναν τρομοκράτη και μάλιστα τον πιο φονικό και διάσημο... σαν να λες σε όσους βάζουν τις βόμβες “μην ανησυχείτε για τίποτε εμείς είμαστε εδώ”... Nτροπή!».

Το Συμβούλιο των Φυλακών φέρει την ευθύνη της απόφασης για χορήγηση αδειών στους κρατουμένους, τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα”.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, με αναρτήσεις στα social media σχετικές με την επικείμενη αύξηση του κατώτατου μισθού, έκανε αναφορά τόσο στη νέα άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα, όσο στην έκρηξη στο Κολωνάκι, εξαπολύοντας επίθεση στα ΜΜΕ.

 

 

ant1news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα