Δολοφονία Μάριου: Συνεχίζεται σήμερα η δίκη. Απών ο γιος του βασικού κατηγορουμένου

Δολοφονία Μάριου: Συνεχίζεται σήμερα η δίκη. Απών ο γιος του βασικού κατηγορουμένου

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον συνεχίζεται σήμερα η δίκη για την υπόθεση δολοφονίας και απαγωγής του Μάριου Παπαγεωργίου, στο Μικτό Εφετείο Αθηνών.

Ο ένας από τους δύο γιους του βασικού κατηγορουμένου, δεν παρουσιάστηκε για μια ακόμα φορά.

Για τον ίδιο διατάχθηκε πριν από δύο δικάσιμους η βίαιη προσαγωγή του και δεν εντοπίστηκε για να καταθέσει.

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας, μέσω του δικηγόρου του είχε προσκομίσει βεβαίωση στην οποία δεν αναγραφόταν ημερομηνία, που ανέφερε πως ο ίδιος προήχθη σε βαθμό προκειμένου να αποστρατευτεί, λόγω ανικανότητας να υπηρετήσει σε γραφείο της Αστυνομίας ή στον δρόμο.

Παρόντες είναι δύο μάρτυρες που κλήθηκαν από την Έδρα να καταθέσουν και που οι δικαστές πιστεύουν πως έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην υπόθεση.

Τα πρόσωπα αυτά προέκυψαν από την πρόσφατη κατάθεση μάρτυρα που κατηγορήθηκε για ψευδορκία και παραπέμφθηκε σε τακτική δικάσιμο.

Πρώτος ανέβηκε στο βήμα να καταθέσει ο τότε επικεφαλής του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής που είχε αναλάβει την έρευνα. Απαντώντας σε ερωτήσεις της Έδρας χαρακτήρισε τον βασικό κατηγορούμενο που τον κοιτούσε ανέκφραστος, ανάλγητο.

Όταν η πολιτική αγωγή διάβασε μέρος της επίμαχης τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ του εγκέφαλου και των συνεργατών του, οι οποίοι έκαναν αναφορά στα «καμμένα», τόνισε πως αν τη γνώριζε, θα την αξιολογούσε ως ύποπτη.

Υποστήριξε πως ο ίδιος και η ομάδα του δεν προχώρησαν σε περαιτέρω έρευνα, καθώς ήταν πολύ στενά τα χρονικά όρια. Από τις πρώτες μέρες πίστευαν πως ο Μάριος δεν ζει, καθώς δεν είχαν μιλήσει στο τηλέφωνο, ούτε είχαν άλλα στοιχεία ζωής.

Δήλωσε πεπεισμένος πως ο βασικός κατηγορούμενος ξέρει τι ακριβώς συνέβη και που είναι η σορός του άτυχου νέου.

Στη συνέχεια κατέθεσε ο αστυνομικός που είχε την εποπτεία της προανάκρισης μαζί με τον τότε επικεφαλής του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής. Τόνισε πως υπήρχε αντικειμενική δυσκολία να γίνει τότε ενδελεχής επεξεργασία των τηλεφωνικών συνομιλιών του εγκέφαλου και των συνεργατών του.

«Δεν είχαμε χρόνο. Φανταστείτε να μας παίρνανε και την κυρία Βαρβάρα, την οποία νιώθω σαν δικό μου άνθρωπο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της Έδρας, είπε πως ούτε αυτός μπορεί να εξηγήσει γιατί δεν βρέθηκε η κατάθεση σε προανακριτικό στάδιο του μάρτυρα που πρόσφατα κατηγορήθηκε για ψευδορκία, ενώ είχε κληθεί να καταθέσει τότε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Αναφερόμενους στους αστυνομικούς γιους του εγκέφαλου, τόνισε πως εξετάστηκαν εξονυχιστικά, αλλά δεν τους έδωσαν την εντύπωση ότι εμπλέκονταν. Από την άλλη δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί οι καταθέσεις τους ήταν μικρές και ασήμαντες. Ο ίδιος αντέδρασε θιγμένος όταν ένας από τους εφέτες είπε: «Δεν «αγγίξατε» τον γιο του εγκέφαλου γιατί ήταν αστυνομικός».

Υποστήριξε πως δε διέρρευσε τίποτα από την υπηρεσία και τηρήθηκε απόλυτη μυστικότητα. Απευθυνόμενος στην ταλαιπωρημένη μητέρα του που παρακολουθούσε, της είπε:

«Κυρία Βαρβάρα, σας το είχα πει… Πεποίθηση μου είναι πως το παιδί είναι νεκρό και έχει άμεση εμπλοκή ο βασικός κατηγορούμενος».

anikolouli.gr 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα