Μήνας πληρωμών ο Δεκέμβριος. Ποιοι θα πάρουν ανάσα

Μήνας πληρωμών ο Δεκέμβριος. Ποιοι θα πάρουν ανάσα

Μήνας πληρωμών θα είναι για πολλά νοικοκυριά ο Δεκέμβριος, καθώς θα καταβληθούν οι συντάξεις του Ιανουαρίου, οι επικουρικές συντάξεις, η έκτη δόση του επιδόματος του Παιδιού για το 2018 , το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης , το Δώρο Χριστουγέννων για το 2018 αλλά και το επίδομα θέρμανσης.

Αναλυτικά:

1. Συντάξεις Ιανουαρίου 2019

-Οι Φορείς του ΟΑΕΕ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου

-Ενώ οι υπόλοιποι φορείς και το Δημόσιο καταβάλλουν τις συντάξεις την Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου

2. Οι επικουρικές συντάξεις

Οι επικουρικές συντάξεις θα καταβληθούν την Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου στους συνταξιούχους

3. Η έκτη δόση του επιδόματος του Παιδιού

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου καταβάλλει ο ΟΠΕΚΑ την έκτη δόση τουεπιδόματος παιδιού για το 2018 στους δικαιούχους, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Οργανισμός.

Όπως επισημαίνει ο Οργανισμός, πρόκειται για την τελευταία δόση που αντιστοιχεί στο δίμηνο Νοέμβριος- Δεκέμβριος θα πληρωθεί νωρίτερα από το προβλεπόμενο λόγω των εορτών.

Όσοι ακόμα δυνητικά δικαιούχοι δεν έχουν υποβάλει αίτηση Α21 για το 2018 έχουν χρονικό περιθώριο έως και την ερχόμενη Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στις 23.59 να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση ώστε να συμπεριληφθούν στις πληρωμές της 21ης Δεκεμβρίου.

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 έχουν γίνει τεχνικές τροποποιήσεις για να αντιμετωπιστούν ειδικές κατηγορίες πληθυσμού:

- Φοιτητές από μετεγγραφή που δεν έχουν την προηγούμενη ακαδημαϊκή ταυτότητα θα μπορούν να επισυνάπτουν βεβαίωση.

- Δίνεται η δυνατότητα στο ενήλικο ορφανό από δύο γονείς να υποβάλει αίτηση. Εφόσον η αίτηση γίνεται από επίτροπο, θα μπορεί να προσθέσει τον εαυτό του και εξαρτώμενο τέκνο.

- Πολίτες τρίτης χώρας, αναγνωρισμένοι πρόσφυγες κ.α. για τους οποίους δεν διασταυρώνεται η άδεια διαμονής, θα μπορούν να επισυνάπτουν την άδεια διαμονής.

- Πολίτες τρίτων χωρών, των οποίων έληξε η άδεια διαμονής θα μπορούν να επισυνάπτουν βεβαίωση ανανέωσης άδειας διαμονής.

Περιπτώσεις δικαιούχων με παιδιά από μετεγγραφές , που πληρώθηκαν προηγούμενη δόση αλλά όχι την 5η δόση, στην προσεχή εκκαθάριση θα επανεξετασθούν ώστε να πληρωθούν. Όσοι υποβάλουν αίτηση μετά την 21η Δεκεμβρίου και έως την 31η Δεκεμβρίου και δικαιούνται το επίδομα παιδιού θα πληρωθούν με την πρώτη καταβολή του 2019.

4. Η πληρωμή για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης του Δεκεμβρίου

Την Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος "Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης" (ΚΕΑ) των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 30 Νοεμβρίου 2018, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου .

Το ποσό των 66.298.532,26 ευρώ θα καταβληθεί σε 302.158 δικαιούχους και αφορά σε περισσότερα από 625.000 άτομα.

 

Πηγή: enikonomia.gr

 
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα