Εγκλημα στη Ρόδο: Στη δικαιοσύνη η οικογένεια της φοιτήτριας για τα σχόλια στο διαδίκτυο

Εγκλημα στη Ρόδο: Στη δικαιοσύνη η οικογένεια της φοιτήτριας για τα σχόλια στο διαδίκτυο

Eν αναμονή της υποβολής νομότυπης έγκλησης από την οικογένεια της 21χρονης φοιτήτριας που δολοφονήθηκε στη Ρόδο για την έναρξη νέας και αυτοτελούς έρευνας για τον ποινικό κολασμό όλων εκείνων που πίσω από την ανωνυμία των social media αλλά και ορισμένοι επωνύμως, επιχείρησαν με χυδαίες αναρτήσεις να αμαυρώσουν την εικόνα της με άθλιους χαρακτηρισμούς, ενώ οι έρευνες για τον αδόκητο χαμό της ευρίσκοντο σε εξέλιξη, τελεί η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Ο πατέρας του θύματος έχει ήδη αιτηθεί σε κατάθεση που έδωσε ενώπιον των λιμενικών που διενήργησαν την προανάκριση για το έγκλημα την άσκηση ποινικής δίωξης και τη διενέργεια σχετικής έρευνας για τον εντοπισμό τους, πλην όμως δεν είχε υποβληθεί το σχετικό παράβολο για να επιληφθούν νομίμως οι αρχές καθώς τα αδικήματα που τελέστηκαν δεν διώκονται αυτεπαγγέλτως.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Αλέξης Κούγιας δήλωσεότι αναμένει και μάλιστα άμεσα να υπογραφεί από την οικογένεια νέα εξουσιοδότηση προς τούτο και θα υποβάλει νέα μήνυση για να κινηθεί η έρευνα με μέριμνα των αστυνομικών – ερευνητών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Πρέπει να σημειωθεί ότι κάτω από την τελευταία ανάρτηση της 21χρονης, δύο συγκεκριμένα πρόσωπα εξαπολύουν ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς που αγγίζουν τα όρια της αθλιότητας. Κάτω από τα επίμαχα σχόλια οι χρήστες του διαδικτύου έχουν αντιδράσει έντονα, προσπαθώντας αφενός να συνειδητοποιήσουν τι έχει γραφτεί, ενώ άλλοι έχουν ήδη προχωρήσει στην αναφορά των λογαριασμών στην Δίωξη.

Τα προφίλ από τα οποία προέρχονται τα εμετικά σχόλια φαίνονται ως δύο στον αριθμό, ωστόσο αρκετοί επισημαίνουν ότι ίσως πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο με δύο διαφορετικούς λογαριασμούς.

 

dimokratiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα