Εμφύλιος φαίνεται να έχει ξεσπάσει στους κόλπους της μαφίας του χρυσού

Εμφύλιος φαίνεται να έχει ξεσπάσει στους κόλπους της μαφίας του χρυσού

Εμφύλιος φαίνεται να έχει ξεσπάσει στους κόλπους της αποκαλούμενης μαφίας του χρυσού, την ώρα που οι κατηγορούμενοι ως μέλη της δίνουν εξηγήσεις ενώπιον της Δικαιοσύνης. Ο... πόλεμος, σύμφωνα με πληροφορίες, μαίνεται στην κορυφή της πυραμίδας, καθώς τα δυο πρόσωπα τα οποία φέρονται να μοιράζονταν την αρχηγία της εγκληματικής οργάνωσης, ο γνωστός ενεχυροδανειστής και ο Τούρκος συριακής καταγωγής συγκατηγορούμενός του, έβγαλαν τα... μαχαίρια.

Ο γνωστός -από την τηλεόραση- ενεχυροδανειστής με αίτημα του στην ανακρίτρια ζήτησε την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του με τον Τούρκο, ο οποίος έχει ήδη κριθεί προφυλακιστέος. Το αίτημα του φερόμενου ως κεντρικού προσώπου στην υπόθεση ήρθε λίγες μόνο ώρες πριν την προγραμματισμένη απολογία του και έδωσε το στίγμα της υπερασπιστικής του γραμμής, καθώς έστρεψε τα βέλη του στον Τούρκο συγκατηγορούμενο του.

«Δεν φέρω καμία ευθύνη αν αυτός θέλησε να κάνει παρανομίες», υπογραμμίζει ο κατηγορούμενος ενεχυροδανειστής, αναφερόμενος στον Τούρκο, με τον οποίο -όπως λέει- συνεργάστηκε στο πλαίσιο νόμιμων εξαγωγών χρυσού «χρησιμοποιώντας τον σε διεκπεραιωτικές κυρίως δουλειές». «Το συγκεκριμένο πρόσωπο και οι συνεργάτες του, οι οποίοι όμως δεν είναι και δικοί μου δεν έχουν καμία σχέση με την επαγγελματική μου δραστηριότητα», τονίζει ο κατηγορούμενος.
«Τον περιμένουν εκπλήξεις»

Ωστόσο, η απάντηση δεν άργησε να έρθει από τον Τούρκο κατηγορούμενο και άλλοτε στενό συνεργάτη του ενεχυροδανειστή, που χθες το βράδυ μετά από σύντομη απολογία κρίθηκε προφυλακιστέος. «Οι εις βάρος μου υπαινιγμοί, πέραν του ότι βρίθουν ανακριβειών είναι και αφελείς και πράξεις απελπισίας. Τελειώνω με μία φράση: Κάλλιον το σιγάν, του λαλείν. Τον περιμένουν εκπλήξεις. Θα ανταποκριθούμε σε οποιοδήποτε διαδικαστικό του αίτημα» φέρεται να λέει ο Τούρκος με νόημα, μέσω προσώπου του περιβάλλοντος του.

Άλλωστε, οι πληροφορίες αναφέρουν πως κατά τη διάρκεια της απολογίας του ενώπιον της ανακρίτριας, ο Τούρκος κατηγορούμενος αρνήθηκε την εμπλοκή του σε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη και «έδειξε» τον γνωστό ενεχυροδανειστή. «Εκτελούσα τις εντολές του αφεντικού μου» φέρεται να είπε απολογούμενος ισχυριζόμενος πως ο ίδιος είναι νόμιμος υπάλληλος στο κεντρικό κατάστημα της γνωστής αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων, στην Πατησίων και ασφαλισμένος στο ΙΚΑ στο κομμάτι της εκτίμησης ρολογιών.
Προφυλακίστηκε ο Κινέζος κατηγορούμενος

Οι μαραθώνιες απολογίες των κατηγορουμένων ως μέλη της οργάνωσης συνεχίζονται, ενώ ο 39χρονος -κινεζικής καταγωγής που διατηρεί κατάστημα ρούχων στο κέντρο της Αθήνας- κρίθηκε προφυλακιστέος. Σύμφωνα με την κατηγορία, ο 39χρονος έχει κομβικό ρόλο στην υπόθεση καθώς φέρεται να βοηθούσε, με τις ενέργειες του, στο ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος.

Ο κατηγορούμενος θεωρείται από τις Αρχές το πρόσωπο που είχε επαφές  με Κινέζους χονδρέμπορους ρούχων στην Τουρκία και αγόραζε ρούχα που πληρώνονταν με το βρώμικο χρήμα από την εξαγωγή χρυσού, ενώ στη συνέχεια έδινε σε ευρώ τα αντίστοιχα ποσά στο κύκλωμα. Ο ίδιος, ωστόσο, στην απολογία του -σύμφωνα με πληροφορίες- αρνήθηκε την εμπλοκή του σε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη.

Οκτώ κατηγορούμενοι, οι οποίοι αρνήθηκαν όσα τους αποδίδονται, μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι. Μεταξύ αυτών, που έφυγαν ελεύθεροι από το γραφείο της ανακρίτριας χωρίς περιοριστικούς όρους, είναι ο απόστρατος αξιωματικός της ΕΥΠ, ο οποίος φέρεται αναμεμιγμένος στην υπόθεση. «Αποδείχτηκε ότι δεν έχει συμμετοχή στη συλλογική δράση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος του μετά την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα.

Σημειώνεται ότι τέσσερις από τους κατηγορούμενους ζήτησαν και έλαβαν νέα προθεσμία για να απολογηθούν αύριο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα