Βάσεις 2018: Πότε θα ανακοινωθούν, σε ποιες σχολές αναμένεται πτώση

Βάσεις 2018: Πότε θα ανακοινωθούν, σε ποιες σχολές αναμένεται πτώση

Έντονη κινητικότητα υπάρχει στον χώρο της παιδείας, καθώς ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Τα στοιχεία είναι έτοιμα  και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας (εφόσον δεν αιφνιδιαστούν από τις ειδήσεις περί ανασχηματισμού της κυβέρνησης) μπορεί να τα ανακοινώσουν και αύριο το πρωί.

Οι υποψήφιοι θα μπορέσουν να δουν τα αποτελέσματα στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας results.it.minedu.gov.gr ενώ θα αναρτηθούν και στα Λύκεια της χώρας.

Σύμφωνα με τα Φοιτητικά Νέα που επικαλούνται στέλεχος του υπ. Παιδείας, οι Βάσεις 2018 αναμένεται να ανακοινωθούν την προσεχή Τρίτη (28/08) το πρωί. Ωστόσο, μένει η ανακοίνωση του υπ. Παιδεία που θα επιβεβαιώσει ή όχι το γεγονός.

Όπως αναφέρεται στο Βήμα της Κυριακής, οι περιζήτητες Ιατρικές Σχολές της χώρας πέφτουν έως 200 μόρια στην Ιατρική Σχολής Αλεξανδρούπολης και από 50 έως 100 στις υπόλοιπες σχολές της χώρας. Πέφτουν όμως πολύ και οι Πολυτεχνικές Σχολές και μπορεί να φτάσουν έως και τα 500 μόρια κάτω σε σχέση με τα βαθμολογικά «εισιτήρια» που απαίτησαν πέρυσι, ειδικά στην επαρχία.

Στην αντίθετη πλευρά, τα Παιδαγωγικά Τμήματα όλης της χώρας που μοιράστηκαν φέτος σε όλα τα επιστημονικά πεδία, αναμένεται να εκτοξευτούν έως και 2.500 μόρια σε σχέση με πέρυσι.

Κατά τα άλλα και όπως έχει ήδη επισημανθεί:

Στο 1ο επιστημονικό πεδίο, των Ανθρωπιστικών Σπουδών (Νομικές, Ψυχολογίες), αναμένεται να καταγραφεί σταθερότητα και μικρή άνοδος στα περιζήτητα τμήματα του πεδίου. Ωστόσο δεν αναμένεται οι βάσεις να ανέβουν περισσότερο από 100 μόρια, με εξαίρεση τα Παιδαγωγικά που θα ανέβουν εκατοντάδες μόρια πανελλαδικά.

Στο 2ο επιστημονικό πεδίο, των Θετικών Επιστημών (Πολυτεχνεία, Φυσικομαθηματικές) αναμένεται γενική πτώση των βάσεων. Στις σχολές υψηλής ζήτησης του κέντρου βέβαια αναμένεται μικρότερη πτώση.

Στο 3ο επιστημονικό πεδίο, των Επιστημών Υγείας (Ιατρικές Σχολές) αναμένεται επίσης πτώση των βάσεων. Μάλιστα εκτιμάται ότι φέτος στην Ιατρική Αθήνας είναι πολύ πιθανό η βάση εισαγωγής να είναι λίγο κάτω από τα 19.000 μόρια.

Στο 4ο επιστημονικό πεδίο, των Οικονομικών Επιστημών και της Πληροφορικής, αναμένεται σταθερότητα βάσεων και μικρή άνοδο σε κάποιες σχολές.

Τέλος, οι βάσεις εισαγωγής στις Στρατιωτικές, Πυροσβεστικές και Αστυνομικές Σχολές σε όλα τα επίπεδα θα κυμανθούν στα ίδια σχεδόν επίπεδα με τα περσινά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα