Γυναίκα στο Μάτι επιχείρησε να αυτοκτονήσει επειδή έχασε τους δικούς της

Γυναίκα στο Μάτι επιχείρησε να αυτοκτονήσει επειδή έχασε τους δικούς της

Οι πληγές όσων επέζησαν ή έχασαν συγγενείς και φίλους στο Μάτι ίσως δεν κλείσουν ποτέ. Μία γυναίκα αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει πριν δύο ημέρες.

Μπορεί να έχουν περάσει δυο εβδομάδες από τη μαύρη ημέρα της 23ης Ιουλίου και οι φλόγες στο Μάτι να έσβησαν, όμως ο όλεθρος που άφησαν πίσω τους θα μείνει για πάντα χαραγμένος στις ψυχές και τις οικογένειες των ανθρώπων που από τη μια στιγμή στην άλλη είδαν να χάνονται τα πάντα.

Οικογένειες ξεκληρίστηκαν, άνθρωποι και ζώα κάηκαν, περιουσίες χάθηκαν.

Οι ιστορίες μέσα από τα χαλάσματα που άφησαν πίσω τους οι φλόγες είναι όμως ακόμα πιο σοκαριστικές.

Μια από αυτές φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Καθημερινή».

Στέλεχος του δημοτικού συμβουλίου της Ραφήνας που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, περιέγραψε στην εφημερίδα τον πόνο μιας γυναίκας που όταν συνειδητοποίησε ότι έχασε τους δικούς της, αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή της:

«Πριν από δύο ημέρες, ήμουν στο Μάτι και έπεσα πάνω σε μια γυναίκα που πήγαινε στη θάλασσα για να αυτοκτονήσει επειδή είχε χάσει όλους τους οικείους της. Προσπάθησα να τη μεταπείσω. Μου φώναξε να μην την πλησιάσω γιατί είχε πολλές μέρες να πλυθεί και ήταν βρόμικη. Μου φώναζε να την αφήσω ήσυχη. Δεν ήθελε βοήθεια για το παραμικρό, ήθελε να βρει την ειρήνη της. Δεν ήξερα τι να κάνω. Έπειτα ήρθε μια άλλη γυναίκα που είχε χάσει τον γιο της και κατάφερε να τη μεταπείσει με έναν τρόπο που εγώ δεν είχα…».

Με πληροφορίες από την "Καθημερινή"
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα