Μάχη να κρατηθούν στη ζωή δίνουν 6 εγκαυματίες

Μάχη να κρατηθούν στη ζωή δίνουν 6 εγκαυματίες

Στους 91 ανέρχονται οι νεκροί από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι σύμφωνα με την χθεσινή επίσημη ενημέρωση. Το Σαββατοκύριακο τρεις εγκαυματίες, δύο γυναίκες 55 και 95 ετών και ένας άντρας 85 ετών έχασαν τη μάχη να κρατηθούν στη ζωή.

Σε νοσηλεία παραμένουν 36 ενήλικες εγκαυματίες, εκ των οποίων οι έξι διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας καθώς και ένα παιδί, η κατάσταση του οποίου δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο.

Στο μεταξύ το σωματείο εργαζομένων στο Θριάσιο κάνει λόγο για «σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της ΜΑΦ Κέντρου Εγκαυμάτων – Πλαστικής του Θριάσιου Νοσοκομείου, όπου νοσηλεύονται εγκαυματίες από την πρόσφατη πυρκαγιά, προκαλεί η έλλειψη νοσηλευτικού και βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού».

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν τα εξής: «Συγκεκριμένα, αν και οι ελάχιστες προϋποθέσεις για τη λειτουργία ΜΑΦ προβλέπουν δύο τουλάχιστον νοσηλευτές ανά κρεβάτι, στη ΜΑΦ – Πλαστική του Κέντρου Εγκαυμάτων (με συνολική δύναμη είκοσι τέσσερα κρεβάτια, όπου νοσηλεύονται σήμερα δώδεκα εγκαυματίες – οι περισσότεροι θύματα της πρόσφατης πυρκαγιάς) εργάζονται μόνο δεκαεπτά νοσηλευτές (από τους οποίους η μία, μέσω προγράμματος ΟΑΕΔ, κινδυνεύει με απόλυση τον Φεβρουάριο 2019), μία βοηθός θαλάμου καθώς και ένας τραυματιοφορέας που καλύπτει και τη ΜΑΦ και τη ΜΕΘ του Κέντρου Εγκαυμάτων.

Για να αντιμετωπισθούν οι ανάγκες για τη νοσηλεία των εγκαυματιών, γίνονται καθημερινά μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού από άλλα τμήματα, ακόμα και από τη ΜΕΘ του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στη λειτουργία τους».

Στην ανακοίνωση του σωματείου αναφέρεται ότι με βάση τον οργανισμό, που το σωματείο χαρακτηρίζει «ανεπαρκέστατο», είναι κενές 71 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού και 47 θέσεις τραυματιοφορέων και βοηθών θαλάμου.

Για το λόγο αυτό, οι εργαζόμενοι τονίζουν πως: «Απαραίτητη είναι και η πλήρης στελέχωση και εξοπλισμός των Κέντρων Υγείας – ΠΕΔΥ σε Ελευσίνα και Μέγαρα, καθώς και η δημιουργία αντίστοιχων μονάδων τουλάχιστον σε Μάνδρα και Ασπρόπυργο».

 
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα