Εκτός κινδύνου ο Μίκης Θεοδωράκης μετά το καρδιακό επεισόδιο

Εκτός κινδύνου ο Μίκης Θεοδωράκης μετά το καρδιακό επεισόδιο

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας ο Μίκης Θεοδωράκης, υστέρα από σοβαρό καρδιακό επεισόδιο που υπέστη τα ξημερώματα της Παρασκευής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης αισθάνθηκε έντονο πόνο στο στήθος και ταχυκαρδία και αμέσως μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο κρίθηκε αναγκαίο να μπει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Οι θεράποντες ιατροί του εκτιμούν ότι ο μεγάλος κίνδυνος έχει πλέον περάσει. Βεβαίως παραμένουν λίγο επιφυλακτικοί λόγω της ηλικίας του Μίκη Θεοδωράκη, αλλά εκφράζουν την αισιοδοξία τους για τη θετική έκβαση της περιπέτειάς του.

Ο μουσικοσυνθέτης άλλωστε μεταφέρθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου σε θάλαμο, όπου νοσηλεύεται μέχρι σήμερα. Φέτος, στις 25 Ιουλίου, ο Μίκης Θεοδωράκης συμπλήρωσε το 93ο έτος της ηλικίας του. Ωστόσο, λόγω του εθνικού μας πένθους για τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική ο εορτασμός των γενεθλίων του πήρε αναβολή για το Σάββατο 11 Αυγούστου, στις 21.00, με μια συναυλία που θα δοθεί στο Βραχάτι.

Σ' αυτή θα συμμετάσχουν η Γλυκερία, ο Βασίλης Λέκκας και ο Κώστας Πατσιάς, οι οποίοι θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στα πιο αγαπημένα λαϊκά και λυρικά τραγούδια του συνθέτη. Θα τους συνοδεύσει η ανεξάρτητη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», η οποία ιδρύθηκε πριν από 22 χρόνια από παλιούς συνεργάτες του Μίκη Θεοδωράκη, γνώστες του έργου του, και σήμερα απαρτίζεται από 10 καταξιωμένους μουσικούς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα