Η πρώτη κατεδάφιση αυθαιρέτου: Μπουλντόζες γκρεμίζουν περιφράξεις στη Χαλκιδική

Η πρώτη κατεδάφιση αυθαιρέτου: Μπουλντόζες γκρεμίζουν περιφράξεις στη Χαλκιδική

 Γεγονός αποτελεί η πρώτη κατεδάφιση αυθαιρέτου. Ξεκίνησε σήμερα το πρωί, λίγο πριν τις 10:00 η κατεδάφιση αυθαίρετης περίφραξης σε περιοχή ανάμεσα σε Πολύχρονο και Χανιώτη στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, προκειμένου να ανοίξει δίοδος προς τη θάλασσα.

Υπηρεσιακοί παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, οι οικεία Δημοτική Αρχή και οι λοιπές τοπικές αρχές βρέθηκαν στο σημείο και έπειτα από μία σειρά διαπραγματεύσεων με τους ιδιοκτήτες, τα μηχανήματα προχώρησαν στη διάνοιξη διόδου προς την παραλία κατεδαφίζοντας την περίφραξη και απομακρύνοντας δέντρα και κλαδιά, όπως αναφέρει το halkidikifocus.gr.

Συνεργεία του δήμου Κασσάνδρας προχώρησαν σήμερα στην κατεδάφιση, καθώς για ένα τμήμα των 800 μέτρων δεν υπήρχε πρόσβαση προς την παραλία.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων και πολιτικής προστασίας του δήμου Κασσάνδρας, Θωμάς Κοντός η κατεδάφιση της συγκεκριμένης περίφραξης ήταν ήδη προγραμματισμένη, ωστόσο με αφορμή την τραγωδία με τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική επισπεύθηκαν οι διαδικασίες.

Πρόκειται την τρίτη διάνοιξη στην περιοχή της Κασσάνδρας τα τελευταία χρόνια και ότι στόχος είναι να υπάρχουν δίοδοι ανά 300-350 μέτρα, όπως ορίζει η νομοθεσία.

Οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται εδώ και περίπου πέντε χρόνια για την έλλειψη πρόσβασης προς τη θάλασσα.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα