Αλαλούμ με τον αριθμό των νεκρών και αγνοούμενων, διευκρινίσεις Πυροσβεστικής

Αλαλούμ με τον αριθμό των νεκρών και αγνοούμενων, διευκρινίσεις Πυροσβεστικής

Διευκρινιστική ανακοίνωση, για τον αριθμό των νεκρών και των αγνοουμένων, από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής, εξέδωσε η Πυροσβεστική, προκειμένου, όπως αναφέρει, να σταματήσει η σύγχυση που έχει δημιουργηθεί.

Στην ανακοίνωση γίνεται έκκληση προς τα ΜΜΕ, μέχρι να ταυτοποιηθούν όλες οι σοροί που βρίσκονται στο νεκροτομείο, να μην προσθέτουν τους νεκρούς με τους αγνοούμενους, καθώς επί της ουσίας, πολλοί από τους φερόμενους ως αγνοούμενοι μπορεί να είναι μεταξύ των νεκρών που δεν έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ με τα υπάρχοντα στοιχεία μπορεί ακόμα να δοθεί οριστική απάντηση για τον αριθμό των νεκρών.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από την αρχή δηλώθηκαν ότι χάθηκαν στην πυρκαγιά συνολικά 84 ονόματα.

Από αυτούς τους 84 μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί οι 59, που είναι νεκροί. Οι υπόλοιποι 25 παραμένουν ως αγνοούμενοι, δεδομένου οτι συνεχίζεται το μακάβριο έργο της ταυτοποίησης των νεκρών, μεταξύ των οποίων μπορεί να είναι και αυτοί.

Επισήμως, λοιπόν, μέχρι αυτή την ώρα, οι νεκροί είναι οι 59 που ταυτοποιήθηκαν από το DNA, συν τέσσερις που άφησαν την τελευταία τους πνοή στα νοσοκομεία (σύνολο 63) και υπολείπονται οι 25 που ακόμα είναι υπό έρευνα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα