Συγκέντρωση στο Σύνταγμα στη μνήμη των θυμάτων των φονικών πυρκαγιών

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα στη μνήμη των θυμάτων των φονικών πυρκαγιών

Ο 39χρονος γκαρντ, Γιάννης Γκαγκαλούδης, οργανώνει απόψε την πρώτη συγκέντρωση στη μνήμη των 91 νεκρών των φονικών πυρκαγιών στην ανατολική Αττική.

Ο ίδιος καλεί μέσω των social media όλο τον κόσμο στην πλατεία Συντάγματος να "φωτίσει τον ουρανό και τις ψυχές των συνανθρώπων μας που χάθηκαν" κρατώντας αναμμένα κεριά.

"Ως άνθρωπος του αθλητισμού τα τελευταία 25 χρόνια και επειδή πραγματικά δεν αντέχω άλλο θέλω να διοργανώσω από μόνος μου το εξής... Μια πορεία στο κέντρο της Αθήνας με κεράκια να φωτίσουμε τον ουρανό και τις ψυχές των συνανθρώπων μας που χάθηκαν τόσο άδοξα... Να κάτσουμε απλά σιωπηλά...", ανάφερε το αρχικό μήνυμα του Γιάννη Γκαγκαλούδη.

Η κίνηση του έμπειρου γκαρντ δεν έμεινε χωρίς ανταπόκριση και το... ραντεβού ορίστηκε για τις 21:00 υπό το σύνθημα "Ένα Συγγνώμη Από Εμάς Σε Σας Εκεί Ψηλά".

Την ίδια ώρα  η ΛΑ.Ε. καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας «ενάντια στις πολιτικές που καίνε τις ζωές μας», την Τρίτη 31/7, 7:30 μ.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία "Ένα Συγγνώμη Από Εμάς Σε Σας Εκεί Ψηλά" μπορούν να ενημερώσουν για την παρουσία τους στο Σύνταγμα ΕΔΩ.

 Η ΛΑΕ καλεί την Τρίτη σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας «ενάντια στις πολιτικές που καίνε τις ζωές μας»

Η Λαϊκή Ενότητα, με ανακοίνωσή της, «καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις κυβερνητικές και συστημικές πολιτικές και αλληλεγγύης στην τραγωδία των πυρόπληκτων, που συνδιοργανώνουν κοινωνικοί φορείς και οργανώσεις της Αριστεράς την Τρίτη 31/7».

Στην ανακοίνωσή της, τονίζει πως «όλοι, όλες καλούμαστε να φωνάξουμε: Φτάνιε πια! Όχι άλλοι νεκροί στον βωμό του κέρδους, των πελατειακών πρακτικών, της λιτότητας και της αδιαφορίας των κυβερνήσεων» και προσθέτει:

«Μάτι και Μάνδρα: Το "σύστημα" καίει και πνίγει της ζωές μας. Η ανάληψη πολιτικής ευθύνης για να μην είναι υπεκφυγή, απαιτεί παραίτηση και τιμωρία».

Η συγκέντρωση, όπως σημειώνει, θα γίνει την Τρίτη 31/7 στις 7:30 μ.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος και θα ακολουθήσει πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα