Ο Καμμένος απέναντι στους πυρόπληκτους: Μας αφήσατε να καούμε! Γιατί κλείσατε τη Μαραθώνος;

Αντιμέτωπος με την οργή πολιτών στο Μάτι ήρθε ο Πάνος Καμμένος στην Ανατολική Αττική. Είναι ο πρώτος κυβερντηικός παράγοντας που επισκέπεται την περιοχή τέσσερις μέρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά και βρέθηκε αντιμέτωπος με την οργή των πολιτών.

Χαρακτηριστικά είναι όσα του είπε με αναφιλητά η κ. Κατερίνα Σαμιώτη. «Πήγαμε ανάποδα την Μαραθώνος για να σωθούμε. Γιατί κλείσατε την Μαραθώνος; Μας αφήσατε στο έλεος! Δεν ήρθε πυροσβεστικό. Τίποτα! Μας αφήσατε να καούμε! Κάντε κάτι έχει καεί κόσμος! Οι κατασκηνώσεις πως εκκενώθηκαν; Δεν έπρεπε! Κάηκε ο κόσμος τζάμπα!»

Μια κοπέλα κλαίγοντας είπε: «20 χρονών παιδιά! Τόσα πτώματα». Και ο πατέρας της δίπλα της κλαίγοντας επίσης είπε: «Είναι δύσκολες στιγμές. Τι να πω σε αυτό το παιδί που έχασε τον φίλο της τον Πάρη; Δεν είναι ψέμματα παιδιά. Δεν είναι πολιτικά εδώ. Εδώ πρέπει να σώσουμε την κατάσταση».

Ο κ. Καμμένος απάντησε: «Εμείς είμαστε εδώ και ως ένοπλες δυνάμεις προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο γίνεται. Ο ανθρώπινος πόνος δεν αντικαθίσταται. Δεν μπορώ να φέρω τα παιδιά πίσω. Βλέπω την κόρη μου και βλέπω το παιδάκι το 9χρονο που ήταν μέσα και το ψάχνουμε και αισθάνομαι το ίδιο».

«Στην θάλασσα έσβησε η φωτιά! Πεταγόντουσαν τα τζάμια στα παιδιά και τους είπα να μην κοιτάνε πίσω! Τέσσερις ώρες κολυμπάγαμε και τους έλεγα μην γυρίσετε πίσω γιατί πέφτουν σπίθες στα μάτια», είπε ο πατέρας του κοριτσιού με την πεθερά του να νοσηλεύεται στην εντατική στο Σισμανόγλειο.

Και το κορίτσι μην μπορώντας να σταματήσει το κλάμα είπε: «Όποιος καθόταν στην στεριά, κάηκε! Όποιος έφυγε βαθιά σώθηκε! Στα άπατα! Ήρθε το Λιμενικό και δεν μπορούσε να πλησιάσει. Μας έλεγαν βουτήξτε να σωθείτε! Πως να βουτήξουμε να σωθούμε. Πως να βουτήξουν οι ηλικιωμένοι; Ούτε στα ρηχά δεν μπορούν να βουτήξουν».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα