Μαρτυρία: Μέσα σε 5 λεπτά η φωτιά ήρθε από πίσω μας και μας έριξε στη θάλασσα!

Μαρτυρία: Μέσα σε 5 λεπτά η φωτιά ήρθε από πίσω μας και μας έριξε στη θάλασσα!

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των ανθρώπων από τις φλεγόμενες περιοχές  οι οποίοι είδαν ανθρώπους τυλιγμένους στις φλόγες να τρέχουν για να σωθούν.

«Οι φλόγες μας κυνηγούσαν μέχρι και τη θάλασσα. Μου θύμισε την έκρηξη της Πομπηίας. Είπα Παναγία μου, να προλάβουμε να σωθούμε, τίποτα άλλο».

«Δεν καταλάβαμε τίποτα. Αστραπές, μόνο. Δεν ήταν κάτι που μπορούσες να το καταλάβεις. Πρώτη φορά το βλέπω αυτό. Προλάβαμε, σαν τα μελίσσια μες στη θάλασσα όλοι, ο ένας πάνω στον άλλον».

«Αυτό που ζήσαμε ήταν ότι μέσα σε 5 λεπτά, ώσπου να πάρουμε το αμάξι μας να πάμε στην παραλία γιατί αυτό σκεφτήκαμε, αυτό μπορούσαμε να κάνουμε, η φωτιά ήρθε από πίσω μας και μας έριξε στη θάλασσα. Ήρθε ένας κύριος κάποια στιγμή, είχε μαζευτεί κόσμος στην παραλία, παιδιά, ξένοι, τουρίστες, χαμός… και ήρθε ένας κύριος που πρέπει να ήταν εθελοντής και λέει μπείτε στη θάλασσα. Μα δεν υπάρχει άλλη επιλογή και πάλι καιγόσουν μες στη θάλασσα… κάηκαν νομίζω κάτι παιδάκια… Ούτε εκείνη την ώρα ούτε για μια ώρα μετά δεν ήρθε πυροσβεστική ή αστυνομία. Σήκωσε μεγάλο κύμα που μας έβγαλε στα ανοιχτά. Εμένα με βρήκε το καίκι δέκα το βράδυ στα ανοιχτά»

«Ήμασταν μέσα στο σπίτι μας. Πήρε φωτιά από τη μια πλευρά, είπαμε έχουμε λίγο χρόνο να ετοιμαστούμε να φύγουμε. Ώσπου να το πούμε πήρε φωτιά και η άλλη πλευρά του δρόμου. Τότε μπήκαμε μέσα στο αυτοκίνητο, όπως ήμασταν και φύγαμε. Στο δρόμο, επειδή είχε πολύ ομίχλη άνοιξα το παράθυρο να πάρω λίγο αέρα και κάηκα στο πρόσωπο από τη φωτιά…»

Η πύρινη λαίλαπα της 23ης Ιουλίου άφησε πίσω της 76 νεκρούς και τουλάχιστον 168 αγνοούμενους.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα