Αυτοκτονία 15χρονου: Έρευνα για δύο Έλληνες και δύο αλλοδαπούς ανήλικους

Αυτοκτονία 15χρονου: Έρευνα για δύο Έλληνες και δύο αλλοδαπούς ανήλικους

Έρευνα για δύο Ελληνες και δύο αλλοδαπούς που κατονομάζει στο σημείωμά του ο 15χρονος αυτόχειρας...

Σε τέσσερα πρόσωπα έχει επικεντρωθεί η έρευνα του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων για την αυτοκτονία του 14χρονου Νικόλα στην Αργυρούπολη. Πρόκειται για ανήλικα παιδιά που ο ίδιος κατονόμαζε στο σημείωμα που άφησε προτού αυτοκτονήσει, αναφέροντας ότι κατέστρεψαν τη ζωή του.

Δύο από τους κατονομαζόμενους είναι Ελληνες και οι άλλοι δύο αλλοδαποί, ένας εκ των οποίων ήταν συμμαθητής του άτυχου εφήβου. Είναι αυτοί για τους οποίους είχε γράψει σε ένα post-it που βρήκαν οι γονείς του «Αυτοί με κατέστρεψαν, καταστρέψτε τους» και θα κληθούν τελευταίοι να καταθέσουν στο πλαίσιο της προανάκρισης.

Σε ένα άλλο post-it ο 14χρονος αποχαιρετούσε την οικογένειά του με τα εξής λόγια: «Ζητώ συγγνώμη από τους γονείς μου. Λυπάμαι πολύ γι' αυτό που τους έκανα». Το ερευνητικό ενδιαφέρον των αστυνομικών έχουν προκαλέσει δύο σημειώσεις στο επίμαχο ημερολόγιο, στη μία από τις οποίες ο Νικόλας έγραφε: «Σκέφτομαι να αυτοκτονήσω». Ομως στην αμέσως επόμενη σελίδα έδειχνε πιο αισιόδοξος. «Τελικά αξίζει να ζεις για τους γονείς σου, αλλά και τους λίγους ανθρώπους που σε στηρίζουν και αγαπούν» έγραφε δείχνοντας τις μεταπτώσεις στην ψυχολογία του.

Στο κρυφό ημερολόγιο που κρατούσε ο 14χρονος αυτόχειρας υπάρχει ονομαστική αναφορά σε άλλα τρία παιδιά, δύο κορίτσια και ένα αγόρι, τα οποία μοιράζονταν μαζί του την αγωνία του για όσα υπέφερε και τον στήριζαν στις δύσκολες στιγμές του. Ο συντετριμμένος πατέρας του, ιδιοκτήτης γνωστού εστιατορίου και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, είχε μια πρώτη συζήτηση με τους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση, αλλά δεν μπόρεσε να τους διαφωτίσει: 

«Πώς είναι δυνατόν να μην έχουμε καταλάβει τίποτα; Δεν φαινόταν να τον απασχολεί κάτι σοβαρό, μόνο τα μαθήματά του και οι φίλοι του, με τους οποίους έδειχνε πως είχε καλές σχέσεις. Τώρα, πλέον, έχουμε βρεθεί μπροστά σε μια τραγική αλήθεια και ένα νεκρό παιδί χωρίς να ξέρουμε το γιατί...» τους είπε.

Χθες το πρωί οι πρώτοι φίλοι του 14χρονου πέρασαν το κατώφλι της ΓΑΔΑ για να καταθέσουν αν και τι γνώριζαν για το bullying σε βάρος του. Πρόκειται κυρίως για κορίτσια, τα οποία βέβαια συνοδεύονταν από τους γονείς τους. Από τα μηνύματα τα οποία έχουν διαβάσει μέχρι στιγμής οι ειδικοί που διενεργούν εργαστηριακές έρευνες στο κινητό του νεαρού αυτόχειρα και από τα προφίλ του σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης δεν φαίνεται να υπάρχουν αναφορές για σχολικό εκφοβισμό. Ωστόσο, αναμένουν την εντολή για άρση απορρήτου των συνδιαλέξεων, ώστε να έχουν πιο ολοκληρωμένη εικόνα των συνομιλιών του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα