Ένταση και διακοπή της δίκης για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη

Ένταση και διακοπή της δίκης για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη

Διέκοψε για τις 17 Ιουλίου η δίκη του 58χρονου για την δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη, καθώς δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο ο συνήγορός του.  Στο δικαστήριο προσκομίστηκε ιατρική βεβαίωση, από όπου προέκυψε  ασθένεια του συνηγόρου και η δίκη διεκόπη για να επαναληφθεί την επόμενη εβδομάδα με καταθέσεις μαρτύρων. 

Με απειλές και άγριες διαθέσεις περίμενε και σήμερα η μητέρα αλλά και άλλοι συγγενείς της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη τον δολοφόνο της εφοριακού στα δικαστήρια. 

Η μητέρα της Δώρας Ζέμπερη ήταν ανάμεσα σε εκείνους που επιχείρησαν να λιντσάρουν τον κατηγορούμενο. Βρισιές, κατάρες και απειλές έδιναν κι έπαιρναν. Ήταν τόση η οργή, που δεν άργησαν να γίνουν στόχος και οι αστυνομικοί που προστάτευσαν τον κατηγορούμενο και μπήκαν σαν τείχος μπροστά στην πόρτα για να μην ακολουθήσει το πλήθος.

Κατά την προσαγωγή του κατηγορούμενου στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ενώπιον του οποίου συνεχίζεται σήμερα, Πέμπτη, η ακροαματική διαδικασία, οι συγγενείς του θύματος  μόλις τον είδαν δεν άντεξαν και ξέσπασαν εναντίον του. 

Μοναδικό αίτημα της οικογένειας της Δώρας Ζέμπερη είναι η τιμωρία του δράστη από τον οποίο, όμως, περιμένουν να πει όλη την αλήθεια και να μην αφήσει καμία σκιά στην υπόθεση, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Η διαδικασία συνεχίζεται σήμερα με την εξέταση μαρτύρων, ενώ αναμένεται και η απόφαση του δικαστηρίου μετά από αίτημα της υπεράσπισης και της πολιτικής αγωγής για εξέταση και του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας, ο οποίος έχει κάνει λόγο στην πραγματογνωμοσύνη του και για ίχνη που ενδεχομένως οδηγούν στο συμπέρασμα πως στη σκηνή του φόνου ήταν παρών και άλλο πρόσωπο, εκτός από τον κατηγορούμενο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και σήμερα τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα αυστηρά προς αποφυγή επεισοδίων.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κοινωνία

-
Σχολιάστε το άρθρο: