Θύμα ξυλοδαρμού είχε πέσει ο 15χρονος πριν αυτοκτονήσει. Το απειλητικό τηλεφώνημα

Θύμα ξυλοδαρμού είχε πέσει ο 15χρονος πριν αυτοκτονήσει. Το απειλητικό τηλεφώνημα

Η άρση του απορρήτων των επικοινωνιών που είχε ο 15χρονος αυτόχειρας στην Αργυρούπολη αλλά και όσα έγραφε στο ημερολόγιό του και στα social media αναμένεται να ρίξουν φως στην τραγική αυτή υπόθεση. 

Γιατί ένα παιδί έδωσε τέρμα στη ζωή του, αν είχε πέσει θύμα εκφοβισμού, όπως το ίδιο κατήγγειλε μέσα από τα γραπτά του, γιατί φτάσαμε σε μια αυτοκτονία που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Οι πληροφορίες που έρχονται ώρα με την ώρα είναι συγκλονιστικές, με αποτέλεσμα να έχουν προκαλέσει την επέμβαση του εισαγγελέα ο οποίος έχει ξεκινήσει έρευνα. 

Οι καταθέσεις μελών της οικογένειάς του και φίλων του θα ξεκινήσουν από αύριο καθώς σήμερα το απόγευμα γίνεται η κηδεία του παιδιού. 

Όπως αναφέρει το pontiki, σύμφωνα με μαρτυρίες φίλων του, ο 15χρονος είχε πριν από λίγο καιρό πέσει θύμα ξυλοδαρμού από συνομίληκούς του για ασήμαντη αφορμή αλλά και χωρίς να δοθεί συνέχεια.

Επίσης μια φίλη του καθώς και κάποιοι από το γύρω περιβάλλον του τονίζουν ότι μετά το πάρτι που βρέθηκε το Σάββατο το βράδυ, γύρω στις 12.30, ο νεαρός δέχθηκε μια τηλεφωνική κλήση. Το άτομο που βρισκόταν στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, τον έβρισε και απείλησε τη σωματική του ακεραιότητα. Άλλες πηγές αναφέρουν, ότι το πρώτο τηλεφώνημα έγινε σε φίλη του 15χρονου, καθώς το άτομο που καλούσε, πίστευε ότι ήταν μαζί της εκείνη την ώρα. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα» οι αστυνομικοί προσπαθούν επίσης να λύσουν τους γρίφους διαβάζοντας τις σημειώσεις που κρατούσε στο προσωπικό του ημερολόγιο ο 15χρονος μαθητής.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να «διαβάσουν» πίσω από τις γραμμές του ημερολογίου, στο οποίο ο αριστούχος μαθητής κατέγραφε συστηματικά τις σκέψεις και στιγμές της καθημερινότητάς του, επιχειρώντας να συνθέσουν το ψυχολογικό του προφίλ και να ανακαλύψουν τα γεγονότα που τον έσπρωξαν να τερματίσει με επώδυνο τρόπο τη ζωή του.

Το βασικό ερώτημα γύρω από το οποίο περιστρέφεται η συγκλονιστική υπόθεση είναι αν ο μαθητής είχε πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού. Αν, δηλαδή, δέχθηκε ισχυρές πιέσεις που γκρέμισαν τις ψυχικές του αντιστάσεις και τον έφεραν αντιμέτωπο με ακραίες αποφάσεις.

Ο 15χρονος φαίνεται ότι ξεκίνησε να γράφει το ημερολόγιο τους τελευταίους τρεις μήνες και οι αρμόδιοι διερευνούν αν αυτό συνδέεται με κάποιο τραυματικό γεγονός που αντιμετώπισε.

Σχολική βία - bullying: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται

Συγκροτημένος, χαρισματικός

Οι άνθρωποι που διάβασαν το ημερολόγιο εντυπωσιάστηκαν από τη συγκροτημένη σκέψη και τον άριστα δομημένο γραπτό λόγο, με τον οποίο αποτύπωνε στο χαρτί τα συναισθήματά του. Οπως ανέφεραν, τα κείμενά του φανερώνουν ένα χαρισματικό παιδί, πολύ πιο ώριμο από ό,τι τα παιδιά της ηλικίας του. Εψαχνε συνεχώς την ουσία μέσα από τα στιγμιότυπα της καθημερινότητάς του εκδηλώνοντας κοινωνικές ευαισθησίες, ενώ τον άγγιζαν τα κοινωνικά ζητήματα.

Ηταν κλειστός χαρακτήρας, όπως άλλωστε τον περιγράφουν και οι φίλοι του, και απέφευγε να εκμυστηρευθεί σε άλλους άσχημα γεγονότα που βίωνε.

Μια από τις φράσεις που ξεχώρισαν οι Αστυνομικοί και την έχουν βάλει στο ερευνητικό τους “μικροσκόπιο” είναι η εξής: “….πέρασα ωραία…αλλά η κοινωνία δεν είναι ωραία”.

Παράλληλα στο “μικροσκόπιο” τις Ασφάλειας έχουν μπει και οι αναρτήσεις του ανήλικου αυτόχειρα στο προφίλ του στο Facebook, καθώς ορισμένες από αυτές δείχνουν, αν μη τι άλλο, την ψυχολογική του κατάσταση, καθώς σε μια από αυτές αναφέρεται στις ευκαιρίες που δίνουμε στους ανθρώπους γράφοντας: “….ορισμένες φορές το να προσφέρεις σε κάποιον μιαν δεύτερη ευκαιρία, είναι σαν να δίνεις μια επιπλέον σφαίρα για το όπλο τους, σε αυτούς που αστόχησαν την πρώτη φορά”.

Αν μη τι άλλο η συγκεκριμένη αναφορά δείχνει πως το παιδί είχε προσπαθήσει να δώσει μιαν δεύτερη ευκαιρία σε αυτούς που τον οδηγούσαν με μαθηματική ακρίβεια στην αυτοκτονία, πλην όμως και όπως φαίνεται, παρά τις ευκαιρίες που είχε δώσει, το μαρτύριο του συνεχίζονταν και μάλιστα από τα ίδια πρόσωπα.

Οι γονείς του άτυχου παιδιού το βρήκαν κρεμασμένο στο μπαλκόνι του υπνοδωματίου και υπέστησαν σοκ, ιδιαίτερα όταν διάβασαν το σημείωμα του ανήλικου αυτόχειρα, στο οποίο αναφέρονταν τα ονόματα των 6 συνομηλίκων του, που των έσπρωξαν στο απονενοημένο διάβημα και τα οποία συνόδευε η φράση: “ …όπως με κατέστρεψαν να τους καταστρέψετε”.

Αποχαιρετισμός

Με ένα συγκλονιστικό κείμενο που ανάρτησαν στα social media συμμαθητές και φίλοι του 15χρονου, τον αποχαιρετούν και καταγγέλλουν:

«Είσαι περήφανος; Είσαι περήφανος που κατάφερες να αναγκάσεις ένα παιδί να νιώσει ότι η μόνη λύση είναι η αυτοκτονία; Είσαι περήφανος που εξαιτίας του κόμπλεξ σου χάθηκε μια ζωή; Είσαι περήφανος που στέρησες ένα μέλος μιας οικογένειας, έναν αδελφό και έναν φίλο; Είσαι περήφανος που σκότωσες έναν 15χρονο με όνειρα και στόχους, όπως όλοι μας; Είσαι περήφανος που του στέρησες το μέλλον και στέρησες ένα κομμάτι της ζωής όλων μας;».

Και προσθέτουν: «Ορίστε, τώρα πια πάει... Πώς νιώθεις... Για πες... Εφυγε το κόμπλεξ σου ή ακόμα... Τον κατέστρεψες και μας κατέστρεψες. Του στέρησες τη ζωή, τους στόχους, το μέλλον και πολλά άλλα. Και εμάς μας στέρησες έναν φίλο που ήταν πάντα εκεί για εμάς και νοιαζόταν για τους φίλους του και την οικογένειά του».

Για την ψυχολογική κατάσταση που βίωνε αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Και πονούσε. Πονούσε πολύ. Επρεπε να τον οδηγήσεις σε αυτό το σημείο πια για να καταλάβεις ότι ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΝΑΝΕ».

Σήμερα η κηδεία του 15χρονου

Το τελευταίο «αντίο» στον 15χρονο θα το πουν σήμερα οι γονείς, ο αδελφός και οι φίλοι του. 

Η κηδεία του θα γίνει στις 18:00 το απόγευμα στον ναό του Κοιμητηρίου Αργυρούπολης.

Αυτοκτονία 15χρονου: Τα μυστικά στο ημερολόγιο, το πάρτυ και το απειλητικό τηλεφώνημα

Όργή από την αυτοκτονία του 15χρονου στην Αργυρούπολη. Να ανοίξουν στόματα

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα