Κρατούμενος ο Μπαρμπαρούσης μέχρι να απολογηθεί. Θα αρνηθεί τις κατηγορίες

Κρατούμενος ο Μπαρμπαρούσης μέχρι να απολογηθεί. Θα αρνηθεί τις κατηγορίες

Ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης θα παραμείνει κρατούμενος και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη. 

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο συνήγορος του ο Κ. Μπαρμπαρούσης θα αρνηθεί τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Συγκεκριμένα ο συνήγορος του κ. Κορατζόπουλος δήλωσε: «Ατυχής επιλογή εκφράσεων, οι οποίες ενσωματώθηκαν στο λόγο του σε μία στιγμή έξαρσης του θυμικού. Αυτή δε η φρασεολογία προφανώς είναι απρόσφορα να προκαλέσει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται. Η αδυναμία της κατηγορία είναι η υπερβολή της. Ήδη έχει ανακαλέσει τις επίμεμπτες φράσεις και θα το επαναλάβει. Η πρόθεση του με τη χρήση αυτών των εκφράσεων τελικά ήταν κατά τρόπο εμφατικό να θέσει τους πολιτειακούς παράγοντες προβτων ευθυνών τους».

Νωρίτερα βγαίνοντας από την Γαδά φώναξε στους δημοσιογράφους: « Η Μακεδονία, είναι ελληνική». 

Η αστυνομία αναζητούσε τον Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση από την Παρασκευή, έπειτα από ποινική δίωξη που του ασκήθηκε για εσχάτη προδοσία. 

Ο μέχρι πρότινος βουλευτής της Χ.Α. συνελήφθη γύρω στις 8.30 το πρωί έξω από σπίτι στο Πάτημα Χαλανδρίου.

Πρόκειται για σπίτι που βρίσκεται σε συγκρότημα κατοικιών ίδιας ιδιοκτησίας. Ο βουλευτής όταν αντιλήφθηκε την ισχυρή αστυνομική παρουσία,κατέβηκε στον δρόμο, προσέγγισε τους αστυνομικούς και χωρίς να προβάλει κάποια ιδιαίτερη αντίσταση παραδόθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο συγκεκριμένο σπίτι διαμένει μια φίλη του και οι κάτοικοι της περιοχής τον είχαν δει και στο παρελθόν.

Είχε προηγηθεί η ευθεία προτροπή, μέσα από το χώρο του Κοινοβουλίου, για την διάπραξη δύο εγκληματικών πράξεων, δηλαδή κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και πραξικόπημα, και άσκηση δολοφονικής βίας σε βάρος εκλεγμένων εκπροσώπων του λαού.

Κατόπιν αυτών ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής έδωσε παραγγελία στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και για το οποίο δεν απαιτείται άρση της βουλευτικής ασυλίας.

Την Παρασκευή το βράδυ ο Μπαρμπαρούσης είχε διαφύγει από τις αρχές με κινηματογραφικό τρόπο με το βουλευτικό του αυτοκίνητο, καθώς παραβίασε με ιλιγγιώδη ταχύτητα τα σήμα των αστυνομικών που επιχείρησαν να τον σταματήσουν στην Αιτωλοακαρνανία, μετά την ποινική δίωξη σε βάρος του για τα όσα είπε στη Βουλή. Η αστυνομία είχε χάσει τα ίχνη του τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

 Σύλληψη Μπαρμπαρούση: Επέστρεψε χθες στην Αττική. Πως έφτασε η Αντιτρομοκρατική στα ίχνη του

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα