Νέες ταυτοποιήσεις για τον ξυλοδαρμό Μπουτάρη - Και συνταξιούχος αστυνομικός

Νέες ταυτοποιήσεις για τον ξυλοδαρμό Μπουτάρη - Και συνταξιούχος αστυνομικός

Τέσσερα ακόμα πρόσωπα, ανάμεσά τους ένας συνταξιούχος αστυνομικός, ταυτοποιήθηκαν από την Αστυνομία σχετικά με την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Η Αστυνομία εκτιμά πως στην επίθεση εμπλέκονται περίπου 12 άτομα, και με δεδομένο ότι οκτώ δράστες έχουν ήδη αναγνωριστεί φαίνεται πως οι Αρχές έχουν πλέον ταυτοποιήσει σύσσωμο τον πυρήνα του χτυπήματος.

Υπενθυμίζεται πως στους ταυτοποιημένους δράστες περιλαμβάνεται ένας εν ενεργεία αστυνομικός, ο οποίος έχει πλέον μεταφερθεί σε θέση γραφείου.

Η Αστυνομία ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, διεξάγει και παράλληλη έρευνα για τον ρόλο που διαδραμάτισαν έξι αστυνομικοί με πολιτικά που βρίσκονταν κοντά στο σημείο των επεισοδίων, στην περιοχή του Λευκού Πύργου.

Ένας από τους έξι φαίνεται πως έσπευσε στο πλευρό του δημάρχου και συνέβαλε στην φυγάδευσή του, όμως οι αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν εάν οι υπόλοιποι πέντε έμειναν εσκεμμένα αδρανείς.

Σε πρώτη φάση οι Αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν ένα οι πέντε αστυνομικοί ήταν εντός ή εκτός υπηρεσίας. Εν συνεχεία θα προσπαθήσουν να καταλάβουν την συμπεριφορά τους, κι αν βρίσκονται στο σημείο απλώς ως πολίτες.

 

skai

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα