Γάβγιζε το σκυλί της και τη βρήκαν νεκρή

Γάβγιζε το σκυλί της και τη βρήκαν νεκρή

Το πιστό της σκυλί έμεινε στο πλάι της μέχρι το τέλος και «ειδοποίησε» για να τη βρουν…

Περιπατητής στη θέση Τερψιθέα στον Υμηττό που άκουσε τα γαυγίσματα,  προχώρησε μέσα στο δάσος και εντόπισε νεκρή τη Μαρία Σούκα , πέντε μέρες μετά την εξαφάνιση της, όπως αναφέρει το anikolouli.gr.

Άμεσα ειδοποιήθηκαν οι Αρχές που έφτασαν στον τόπο.  Η αστυνομία, αποκλείει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο θάνατός της οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Η 75χρονη που έπασχε από Αλτσχάιμερ , είχε χαθεί από τις 28 Απριλίου όταν έφυγε από το σπίτι της στην Ηλιούπολη για μια βόλτα  μαζί με τον τετράποδο πιστό της φίλο.

Μέλη του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων SPAZ που κλήθηκαν  να παραλάβουν  τον σκύλο, τον παρέδωσαν  στο αστυνομικό τμήμα Ηλιούπολης, απ’ όπου τον πήραν οι συγγενείς της άτυχης γυναίκας.

Για την εξαφάνιση της είχε σημάνει Silver Alert.

Η ανακοίνωση από την γραμμή ζωής

Δεν είχε αίσιο τέλος η περιπέτεια της Μαρίας Σούκα που είχε χαθεί την 28.04.2018.

Την 02.05.2018, η Κοινωνική Υπηρεσία  δέχθηκε κλήση στην Εθνική Γραμμή SOS 1065 και ενημερώθηκε για τον εντοπισμό και την απώλεια ζωής της άτυχης γυναίκας.

Η σορός της εντοπίστηκε το πρωί της 02.05.2018 από διερχόμενο πολίτη, σε σε δασική περιοχή της Άνω Γλυφάδας, στους πρόποδες του Υμηττού.

Η  άτυχη 75χρονη, είχε εξαφανισθεί την 28.04.2018, από το σπίτι της στην Ηλιούπολη Αττικής, όταν βγήκε για να πάει βόλτα το σκυλάκι της και δεν κατάφερε να επιστρέψει. Έκτοτε δεν είχε δώσει σημεία ζωής. Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, μετά από αίτημα των οικείων της και με τη συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών, εξέδωσε SILVER  ALERT για την κινητοποίηση όλων για την ανεύρεσή της. Δυστυχώς, βρέθηκε νεκρή…

Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια της εκλιπούσας.

Η ΜΚΟ Γραμμή Ζωής, με το Silver Alert Hellas και την Εθνική γραμμή SOS για τους ηλικιωμένους «1065», με τη βοήθεια των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών κατορθώνει να κινητοποιεί την κοινωνία για να βρει τους συνανθρώπους μας που αναζητούνται.

Σημαντικό ρόλο παίζει η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε. Και αυτό, γιατί η συμμετοχή όλων μας, βοηθά  να βρεθούν οι συμπολίτες μας που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Καθοριστικό ρόλο στην άμεση κινητοποίηση παίζει η όσο το δυνατόν συντομότερη ενεργοποίηση του SILVER ALERT, αφού σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΓΡΑΜΜΗΣ ΖΩΗΣ:

Για 8 στους 10 αναζητούμενους που βρέθηκαν σώοι, τα οικεία τους πρόσωπα είχαν καταθέσει τα δικαιολογητικά για την έκδοση S.A. μέσα στο πρώτο τριήμερο από την εξαφάνισή τους, ενώ για 6 στους 10 αναζητούμενους που εντοπίσθηκαν θανόντες, τα οικεία τους πρόσωπα είχαν καταθέσει τα δικαιολογητικά για την έκδοση S.A. πέραν των 72 ωρών (τριημέρου)  από την εξαφάνισή τους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα