Εντοπίστηκε ο καταγραφέας πτήσης του μοιραίου Mirage σε μεγάλο βάθος

Εντοπίστηκε ο καταγραφέας πτήσης του μοιραίου Mirage σε μεγάλο βάθος

Εντοπίστηκε ο καταγραφέας πτήσεων σε βάθος 800 μέτρων! Το βάθος είναι τεράστιο και θα χρειαστεί το ΕΛΚΕΘΕ το οποίο διαθέτει κατάλληλο εξοπλισμό για να μπορέσει να ανελκύσει τον καταγραφέα πτήσεων μέσω του οποίου οι εμπειρογνώμονες θα μπορέσουν να «διαβάσουν» τα τελευταία λεπτά της πτήσης του Mirage 2000-5 για να διαπιστώσουν αν υπήρξε κάποια βλάβη, όπως αναφέρει το militaire.gr.

Ο καταγραφέας εντοπίστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η εξόδιος ακολουθία του άτυχου σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου.

Οι δύτες της ερευνητικής ομάδας της Πολεμικής Αεροπορίας εντόπισαν τον καταγραφέα ανάμεσα στα συντρίμμια του μαχητικού αεροσκάφους Mirage 2000-5 που έχουν διασπαρεί σε ακτίνα 400 μέτρων.

Το λεγόμενο flight data recorder, εξέπεμψε σήμερα στο βυθό της θάλασσας στην περιοχή 9 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου, ωστόσο η ανέλκυσή του για να επεξεργαστούν τα δεδομένα που έχει καταγράψει ώστε να ρίξουν φως στα αίτια της τραγωδίας, δεν είναι εύκολη υπόθεση.

 

Να σημειώσουμε ότι από την περασμένη Πέμπτη δεν έχουν σταματήσει καθόλου οι έρευνες ενώ η ομάδα της ΠΑ που έχει αναλάβει να καταθέσει τοσχετικό πόρισμα για τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους έχουν στα χέρια τους το βίντεο από το δεύτερο μαχητικό καθώς και την κατάθεση του δεύτερου πιλότου, που ήταν και ο τελευταίος που είχε οπτική επαφή με το Mirage του σμηναγού Μπαλταδώρου...

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα