Κρίσιμες ώρες για τον επιχειρηματία που πυροβολήθηκε από ληστές: Στη ΜΕΘ σε βαριά καταστολή. Βίντεο

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για τον επιχειρηματία που πυροβολήθηκε από ληστές στο σπίτι του στην Κηφισιά και δίνει μάχη για τη ζωή του.

Ο 52χρονος επιχειρηματίας που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή μετά την άγρια αιματηρή ληστεία που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στο σπίτι του στην Κηφισιά με τους αδίστακτους κακοποιούς να τον πυροβολούν εξ επαφής μπροστά στα μάτια της συζύγου του έχει έντονη κοινωνική και επιχειρηματική ζωή.

Πρόκειται για τον Αλέξανδρο Σταματιάδη, με καταγωγή από την Άνδρο ενω γεννήθηκε στη Βιέννη. Ο 52χρονος ασχολείται με τα φωτοβολταϊκά, καθώς και με τον οικοδομικό ηλεκτρολογικό και μηχανολογικό εξοπλισμό. Σύμφωνα με το σάιτ της εταιρείας, στο πελατολόγιο της εταιρείας του ανήκουν μεγάλες εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως αεροδρόμια, νοσοκομεία, τράπεζες.

Η σύζυγος του 52χρονου είναι γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας από τη Χίο και έχει αποκτήσει τρία παιδιά με τον Αλέξανδρο Σταματιάδη.

Εξαιρετικά σοβαρή η κατάστασή του

Ο άτυχος Αλέξανδρος Σταματιάδης νοσηλεύεται στο «Γεώργιος Γεννηματάς» γύρω στις 05:30 τα ξημερώματα σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση και αφού είχε χάσει πολύ αίμα.

Άμεσα μπήκε στο χειρουργείο. Νωρίτερα, οι γιατροί αποφάσισαν να τον βγάλουν από το χειρουργείο για να του κάνουν αξονική. Από την εξέταση εντοπίστηκαν θραύσματα στο σώμα του αλλά και αιμορραγία στο νεφρό. Έτσι αποφασίστηκε να ξαναμπεί στο χειρουργείο.
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τον διοικητή του «Γ. Γεννηματάς», Βασίλη Κεκερή, «ο ασθενής υποβλήθηκε σε δεξιά νεφρεκτομή. Η κατάστασή του είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ σε βαριά καταστολή και αναπνέει με μηχανική υποστήριξη.

Αντιμετωπίστηκε μεγάλη αιμορραγία στο ήπαρ και αυτή τη στιγμή η προτεραιότητα είναι να σταθεροποιηθεί αιμοδυναμικά».

Ήταν λίγο μετά τις 5 το πρωί. Δύο κουκουλοφόροι και ένοπλοι ληστές πήδηξαν την μάντρα και βρέθηκαν στο προαύλιο του σπιτιού του επιχειρηματία. Στη συνέχεια, έσπασαν τον αφαλό της κεντρικής εισόδου και εισήλθαν στο εσωτερικό του σπιτιού. Πρώτος ξύπνησε ο 52χρονος, ο οποίος άκουσε θόρυβο και βήματα και πετάχτηκε από το κρεβάτι.

Βγαίνοντας από το υπνοδωμάτιο έπεσε κατευθείαν πάνω στους δράστες και όρμησε πάνω τους με τα χέρια. Ο ένας από τους κουκουλοφόρους τον χτύπησε στο κεφάλι με ένα σιδερένιο αντικείμενο, πιθανόν λοστό, παρότι το θύμα όμως έπεσε κάτω από το δυνατό χτύπημα, σηκώθηκε πάλι και όρμησε εκ νέου στους ληστές, με αποτέλεσμα ο δεύτερος να τον πυροβολήσει δύο φορές στην πλάτη και να τον σωριάσει αιμόφυρτο στο πάτωμα του υπνοδωματίου, μπροστά στα μάτια της συζύγου του, που ξέσπασε σε κραυγές.

Οι δράστες αμέσως μετά την πράξη τους τράπηκαν σε φυγή δίχως να πάρουν τίποτα. Στο σπίτι βρισκόταν και ο ένας γιος του από τα τρία ενήλικα παιδιά του, που άκουσε την συμπλοκή από την σοφίτα που κοιμόταν. Μέχρι να κατέβει όμως βρήκε τον πατέρα του αιμόφυρτο και τους δράστες να τρέπονται σε φυγή.

Στο σπίτι ακολούθησαν σκηνές πανικού με την σύζυγο και τον γιο του θύματος. Αμέσως κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον μετέφερε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματά», όπου λόγω της βαρύτητας της κατάστασής του, εισήλθε αμέσως στο χειρουργείο και παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.

Στην ευρύτερη περιοχή ακολούθησαν ευρείες αναζητήσεις από πλήθος περιπολικών της Αστυνομίας και άντρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δίχως να καταστεί εφικτός ο εντοπισμός των δραστών.

Την έρευνα για το περιστατικό έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής και βεβαίως καταθέσεις θα ληφθούν σε δεύτερο χρόνο, ώστε να αποσαφηνιστούν κάποια σημεία του περιστατικού, αφού η οικογένεια του θύματος βρίσκεται στο νοσοκομείο και βιώνει τον δικό της Γολγοθά, με τον άνθρωπό τους να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση αφού φέρει βαρύτατα τραύματα στο ήπαρ και τον έναν πνεύμονα καθώς επίσης στον μηρό, ενώ φέρει θλαστικά τραύματα στο κεφάλι.

Το σπίτι στην Κηφισιά όπου το πρωΐ της Μεγ. Δευτέρας 2 Απριλίου 2018, δύο ένοπλοι ληστές πυροβόλησαν και τραυμάτισαν 52χρονο επιχειρηματία EUROKINISSI

ΒΙΝΤΕΟ: Κηφισιά, μάρτυρες

news247



Πληροφορίες: enikos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα