Μητσοτάκης: Νέα λεωφορεία, τα περισσότερα ηλεκτρικά – Μετρό κόσμημα στη Θεσσαλονίκη

Μητσοτάκης: Νέα λεωφορεία, τα περισσότερα ηλεκτρικά – Μετρό κόσμημα στη Θεσσαλονίκη

Για την κατάσταση που επικρατεί στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, κλήθηκε να απαντήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω ερωτήσεων που του απευθύνουν οι πολίτες στο TikTok.

O κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο νέο πρόγραμμα για τον εκσυγχρονισμό του στόλου των λεωφορείων αλλά και τα επόμενα σχέδια για το μετρό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

«Η αλήθεια είναι πως δεν χρησιμοποιώ τα μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν με ενδιαφέρει το τι γίνεται στα ΜΜΜ» είπε αρχικά κ. Μητσοτάκης. Και συνέχισε:

«Η εικόνα, ειδικά στα λεωφορεία δεν είναι αυτή που θα ήθελα, γι’ αυτό κι έχουμε δρομολογήσει ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα. Να αποκτήσουμε στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη καινούρια λεωφορεία, τα περισσότερα θα είναι ηλεκτρικά. Αλλά βέβαια μην ξεχνάμε πως υπάρχει και η καλή πλευρά των ΜΜΜ που είναι το μετρό, ειδικά οι δύο γραμμές οι οποίες είναι υπερσύγχρονες. Θα έχουμε και καινούρια γραμμή στο μετρό στην Αθήνα σε κάποια χρόνια από τώρα και βέβαια μέσα στον επόμενο χρόνο θα λειτουργεί και ένα μετρό κόσμημα, στη Θεσσαλονίκη».

@kyriakosmitsotakis_ «Τι γίνεται με τα ΜΜΜ, θα τα χρησιμοποιούσε» #kyriakosmitsotakis ♬ original sound - Kyriakos Mitsotakis

Στόχος της ΝΔ οι αναποφάσιστοι της τελευταίας στιγμής

Επτά ημέρες πριν τις εκλογές το βάρος στο στρατηγείο της Νέας Δημοκρατίας πέφτει στη δεξαμενή των αναποφάσιστων που σύμφωνα με τις δημοσκοπικές μετρήσεις κυμαίνεται στο 11% που αντιστοιχεί σε 600 χιλιάδες ψηφοφόρους.

Τόσο σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός στη κεντρική διακαναλική συνέντευξη τύπου που θα δώσει στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Κέντρο Λαυρίου, όσο και από τις ανοιχτές συγκεντρώσεις που θα κάνει αύριο στο Ηράκλειο της Κρήτης και στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη και τέλος στο Θήσειο στην  Αθήνα θα προσπαθήσει να απευθυνθεί σε δυο ακροατήρια.

Στους αναποφάσιστους του κέντρου, στους οποίους θα προτάξει την ανάγκη για σταθερότητα στη χώρα, που μόνο αυτός μπορεί να εγγυηθεί και στους αναποφάσιστους που βρίσκονται στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνοντας τα πεπραγμένα της διακυβέρνησής του στην ενίσχυση της εθνικής άμυνας, την σθεναρή στάση της κυβέρνησης στον Έβρο και την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, την επιμονή της κυβέρνησης για το χτίσιμο του φράγματος στον Έβρο, την  φύλαξη των θαλασσών.

Σύμφωνα με τις έρευνες που έχει στα χέρια του το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου ένα μεγάλο ποσοστό των αναποφάσιστων αποφασίζει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή πριν από την κάλπη τι θα ψηφίσει.

Ως προς το πρώτο ακροατήριο στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν  αποφασίσει να επικεντρωθούν στο θετικό λόγο, στην  ανάδειξη όχι μόνο του έργου που έκανε η διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη παρά τις δυσμενείς παγκόσμιες συνθήκης της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης, αλλά και στην προοπτική που αυτή μόνο μπορεί να δώσει στη χώρα υλοποιώντας την επόμενη τετραετία ένα ρεαλιστικό κοστολογημένο κυβερνητικό πρόγραμμα με έμφαση στην αύξηση των  μισθών και στη μείωση των φόρων.

Η τακτική που θα ακολουθήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η αποφυγή της τοξικότητας  σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει καταφύγει ακόμη και σε αρνητικά διαφημιστικά σποτ στην προεκλογική τους καμπάνια εναντίον της κυβέρνησης.

Ως προς τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση ενίσχυσε τις ένοπλες δυνάμεις και αντιμετώπισε στον Έβρο την καθοδηγούμενη από την Άγκυρα μεθοδευμένη επέλαση  και επιχείρηση παραβίασης των χερσαίων συνόρων μας.

Επίσης ένα άλλο επιχείρημα που επικαλείται η κυβέρνηση είναι ότι μόνο μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να δώσει σταθερότητα στη χώρα καθώς από το αντίπαλο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ προτάσσεται το σχήμα της προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας που στην ουσία όμως σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη είναι ένας «αχταρμάς» καθώς οι  Τσίπρας, Ανδρουλάκης, Κουτσούμπας, Βαρουφάκης δεν έχουν τις ίδιες προγραμματικές απόψεις και οδηγούν σε θολά, επικίνδυνα και αχαρτογράφητα νερά που μόνο σταθερότητα δεν επιδεικνύουν.

Πάντως στο Μέγαρο Μαξίμου πνέει αέρας αισιοδοξίας γιατί σύμφωνα με τις μετρήσεις που έχουν στα χέρια τους θεωρούν ότι μπορεί να πιάσει στις εκλογές της 21ης Μαΐου το κομβικό 35%, οπότε στις δεύτερες εκλογές της 2ας Ιουλίου να πετύχει άνω του 38%  που θα δώσει αυτοδυναμία.

πηγή: thestandard.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα