Τσίπρας: Πώς σας φάνηκε το ντιμπέιτ; Σούπα ε; Σούπα – ξεσούπα, την είδηση την έβγαλε

Τσίπρας: Πώς σας φάνηκε το ντιμπέιτ; Σούπα ε; Σούπα – ξεσούπα, την είδηση την έβγαλε

Νέο βίντεο στο TikTok ανάρτησε ο Αλέξης Τσίπρας στον απόηχο του ντιμπέιτ και της αναπάντεχης ομολογίας του Κυριάκου Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

«Πώς σας φάνηκε το ντιμπέιτ; Σούπα ε; Σούπα – ξεσούπα, την είδηση την έβγαλε», σχολίασε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας στο βίντεο και εξήγησε τι εννοεί:

«Στην πρώτη ζόρικη ερώτηση, τρικυμία στην άμυνα. Όσα δεν μαρτυρούσε εννέα μήνες, τα μαρτύρησε όλα. ‘Σκάνδαλο’ οι υποκλοπές’, ‘χωρίς εθνικό λόγο οι παρακολουθήσεις’», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μάλιστα, λόγω της ομολογίας του κ. Μητσοτάκη -για πρώτη φορά- ότι η υπόθεση των υποκλοπών είναι σκάνδαλο και ότι δεν δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις, ο κ. Τσίπρας δεν δίστασε να μεταφέρει την ανησυχία του ότι δεν θα ξαναγίνει ντιμπέιτ.

«Όχι τίποτα άλλο, αλλά φοβάμαι ότι δεν θα ξαναγίνει ντιμπέιτ», σχολίασε ο κ. Τσίπρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευθεί για «man to man» ντιμπέιτ με τον κ. Τσίπρα σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη για δεύτερες εκλογές.

Δείτε το βίντεο:

 

@atsipras #Τσίπρας #fyp #tiktokgreece #fy ♬ πρωτότυπος ήχος - Αλέξης Τσίπρας


 
Υπενθυμίζεται ότι σε σχετική ερώτηση που δέχθηκε στο ντιμπέιτ για την υπόθεση των υποκλοπών, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε:

«Οι εξηγήσεις που δόθηκαν για αυτές τις παρακολουθήσεις δεν ήταν επαρκείς. Ο κ. Ανδρουλάκης δεν αποτελεί κανέναν απολύτως κίνδυνο για την ασφάλεια της χώρας και δεν έπρεπε ποτέ να βρίσκεται υπό καθεστώς παρακολούθησης. Όμως, μιας και μιλάμε για κράτος δικαίου συνολικά, επιτρέψτε μου να πω ότι σίγουρα αυτή η υπόθεση είναι μια σκιά για την κυβέρνησή μας, δεν έχω καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Ήταν κάτι το οποίο δεν έπρεπε να γίνει. Όμως το κράτος δικαίου στη χώρα αξιολογείται συνολικά. Σύμφωνα με τον «Economist», η δημοκρατία μας έχει κάνει σημαντική πρόοδο τον τελευταίο χρόνο, παρά το σκάνδαλο των υποκλοπών».

Ήταν η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός έκανε τις παραπάνω παραδοχές, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει από ποιον δεν δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα