Εκλογές 2023 – Σκέρτσος: Η κυβέρνηση θέλει ντιμπέιτ με τα κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή

Εκλογές 2023 – Σκέρτσος: Η κυβέρνηση θέλει ντιμπέιτ με τα κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή

Για τις τηλεμαχίες ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου. «Τηλεμαχίες γίνονται και τηλεμαχία θα γίνει και θέλουμε μια τηλεμαχία με τα κόμματα που εκπροσωπούνται στην βουλή γιατί αυτό είναι επιβεβλημένο. Πρέπει να μας εξηγήσει ο ΣΥΡΙΖΑ πως ενώ είναι υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας θέλει μια μονομαχία των δυο», είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Η θέση μας είναι ένα debate με τα κόμματα που θα εκπροσωπούνται στη Βουλή. Σίγουρα μιλάμε για ένα debate σε αυτή την προεκλογική περίοδο»

25.000 Έλληνες θα ψηφίσουν σε 100 σημεία σε όλο τον κόσμο το Σάββατο 20 Μαΐου
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος ρωτήθηκε και για το πόσοι Έλληνες ομογενείς έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους για να ψηφίσουν στις εκλογές.

«Τα στοιχεία είναι ότι έχουμε 25.000 Έλληνες κατοίκους εξωτερικού που θα μπορούν να ψηφίσουν σε 100 εκλογικά σημεία σε όλο τον κόσμο και η ψηφοφορία θα γίνει το Σάββατο 20 Μαΐου».

Για κυβέρνηση ηττημένων: «Δεν πιστεύουμε τίποτα από όσα λέει ο κ. Τσίπρας»
Την δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» επικαλέστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος. Όπως είπε αναφερόμενος στο ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης ηττημένων παρότι διαψεύδεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Εγώ θα κρατήσω αυτό που έχει πει ο κ. Τσίπρας ότι άλλα λέμε προεκλογικά και άλλα γίνονται μετά τις εκλογές. Δεν πιστεύουμε τίποτα από όσα λέει ο κ. Τσίπρας, Είναι ένα ορατό και εφικτό σενάριο με κυβέρνηση με τον κ. Βαρουφάκη που θέλει να ανατινάξει τις τράπεζες.

Για ανησυχία ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφο των νέων: Άλλο ένα εφεύρημά τους για να διαχειριστούν τα μετεκλογικά τους προβλήματα
Για τα όσα προσάπτει ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ για τον χρόνο των εκλογών όσον αφορά στην ψήφο των νέων και πόσο η καλοκαιρινή περίοδος θα επηρεάσει την συμμετοχή τους και αν ανησυχεί η κυβέρνηση ρωτήθηκε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μίλησε για «άλλο ένα εφεύρημα του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της διαχείρισης των μετεκλογικών προβλημάτων που μπορεί να αντιμετωπίσει».

Και πρόσθεσε: «Και το 2015 και το 2019 καλοκαίρι έγιναν οι εκλογές και τότε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε θέμα και δεν είχε δοθεί σήμα από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ανησυχεί. Εμάς δεν μας αφορά η ψήφος η ψηφοθηρική αντιμετώπιση αλλά η τύχη των νέων. Κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους ενημερώσουμε για το τι θα κάνει η κυβέρνηση για την δική τους γενιά».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα