«Μάξιμος Σαράφης»: O προστατευόμενος μάρτυρας και μέλος της εγκληματικής οργάνωσης

«Μάξιμος Σαράφης»: O προστατευόμενος μάρτυρας και μέλος της εγκληματικής οργάνωσης

Ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας της υπόθεσης Novartis με το όνομα «Μάξιμος Σαράφης», έβγαλε την «κουκούλα» ενώ βρίσκεται στη φυλακή κατηγορούμενος για υπόθεση εγκληματικής οργάνωσης η οποία διέπραττε απάτες και πλαστογραφίες σε βάρος επιχειρηματιών.
Ο πρώην κουκουλοφόρος ονομάζεται Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης και σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μαζί με συνεργούς του είχαν καταφέρει να αποσπάσουν σχεδόν 1 εκατομμύριο ευρώ από τα θύματά τους.

«Πολιτική μαφία»

«Η τωρινή μου ποινική εμπλοκή είναι αποτέλεσμα της άθλιας και ρεβανσιστικής στοχοποίησής μου, από το 2018, από συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα εξουσίας, που αποκαλύφθηκε το πολιτικό και προσωπικό τους ήθος κατά τη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis στην Ελλάδα. Αυτοί, ως πολιτική μαφία, με απειλούσαν δημόσια ότι ‘θα με γδάρουν’ και ‘θα με κλείσουν φυλακή’», είπε ο ίδιος μέσα από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ. Η σύλληψή του υποστηρίζει είναι έργο παρακράτους.

«Δηλώνω, όμως, ότι ΔΕΝ φοβάμαι, ΔΕΝ εκβιάζομαι και ΔΕΝ θα αυτοκτονήσω, όπως επιθυμούν, αλλά θα προσφύγω στους Διεθνείς Οργανισμούς, καταγγέλλοντας όσα, ως αντίποινα, μεθοδεύτηκαν εις βάρος μου».

Απευθύνεται μάλιστα προσωπικά και στον Άδωνη Γεωργιάδη.

«Και ερωτώ τη Νέα Δημοκρατία και ειδικότερα τον Άδωνη – Σπυρίδωνα Γεωργιάδη: Γνωρίζει τον Αλέξανδρο Μαραβελάκη;;; Και αν ναι, τι σχέση έχει μαζί του και ποιος ο ρόλος του στην ποινική μου παγίδευση;».

«Τώρα που ο κ. Δεστεμπασίδης αποδέχθηκε ότι είναι ο ‘Μάξιμος Σαράφης’ ελπίζω η Δικαιοσύνη να του άρει την Προστασία, για να μπορούσε να τον μηνύσουμε και να έρθει να αποδείξει όσα λέει στο Δικαστήριο. Στο ερώτημα του: δεν γνωρίζω κανέναν με αυτό το όνομα!», απάντησε ο υπουργός.

Ο δικηγόρος του κ. Μαραβελάκη υποστηρίζει ότι ο πελάτης του δεν έχει καμία σχέση με τον υπουργό Ανάπτυξης. Ο επιχειρηματίες σύμφωνα με τον δικηγόρο του, δραστηριοποιείται στο τομέα του τουρισμού και ήθελε να επεκτείνει τις επιχειρήσεις του.

«Του υποσχέθηκε ένα νόμιμο δάνειο μεγάλου ποσού για να συνεχίσει την επιχειρηματική του δράση και σταδιακά του απέσπασε 110.000 με δικαιολογίες».

Ο τρόπος δράσης του κυκλώματος

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης και οι συνεργοί του είχαν καταφέρει να αποσπάσουν σχεδόν 1 εκατομμύριο ευρώ από τα θύματά τους.

Όπως αποκαλύπτουν άνθρωποι που έπεσαν θύματά του, ανακάλυπτε προβλήματα και εμπόδια τα οποία όμως λύνονταν με δεκάδες χιλιάδες ευρώ:

– 30.000 για την προέγκριση του δανείου

– 18.500 διασφάλιση δανειοδότησης

– 15.000 έκδοση πιστοποιητικού

– 20.000 για την εταιρία

Οι συλληφθέντες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν το Σάββατο.

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα