Νέα επίθεση Ερντογάν σε Μητσοτάκη: «Δεν ξέρει το πρωτόκολλο. Δεν θα πέσω στο επίπεδό του»

Νέα επίθεση Ερντογάν σε Μητσοτάκη: «Δεν ξέρει το πρωτόκολλο. Δεν θα πέσω στο επίπεδό του»

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν κρύβει τον εκνευρισμό του για την απάντηση που του έδωσε ο πρωθυπουργός στο δείπνο των ηγετών στην Πράγα
Νέα επίθεση στον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ερωτηθείς σχετικά με την ένταση που επικράτησε μεταξύ τους χθες στο δείπνο των ηγετών στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Πράγα.

Συγκεκριμένα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά το τέλος της προσευχής της Παρασκευής, μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε σχετικά: «Καταρχήν ο άνθρωπος (Μητσοτάκης) δεν ξερει τους κανόνες του πρωτοκόλλου. Εγω ήμουν από τους κύριους ομιλητές, έκανα την ομιλία μου και παρόλο που δεν ηταν στο πρόγραμμα, δεν ξέρω πώς πήρε άδεια, από ποιον, βγήκε και προσπάθησε να μου απαντήσει». Και συνέχισε: «Εγω να απαντήσω στην απάντησή του; Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας θα έπεφτε σε τέτοιο επίπεδο;»

 
Όσον αφορά στο θέμα της προμήθειας F-16 κι αν σκέπτεται εναλλακτικές αγορές είπε: «Είπα ότι υπάρχουν εναλλακτικές λυσεις σε αυτό στον κόσμο. Πώς αγοράσαμε τα S-400, όταν δεν ικανοποιήθηκαν οι ανάγκες μας για τα Patriots; Εάν η Αμερική δεν καλύψει τις ανάγκες μας για τα F-16, υπάρχουν πολλές χώρες στον κόσμο, που θα καλύψουν αυτή την ανάγκη».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα