Υπόθεση Novartis: "Πυρά" Αγγελή - Μπλέκει και τον Τσίπρα στη σκευωρία

Υπόθεση Novartis: "Πυρά" Αγγελή - Μπλέκει και τον Τσίπρα στη σκευωρία

Την εμπλοκή και του Αλέξη Τσίπρα στην υπόθεση, ανέδειξε σύμφωνα με πληροφορίες ο Ιωάννης Αγγeλής, στην κατάθεση του ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής.

Ο μάρτυρας μιλώντας για το ρόλο και τους χειρισμούς της εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, ενημέρωσε τους βουλευτές ότι είχε ζητήσει με υπόμνημα του να μην ανανεωθεί η θητεία της. Η αντικατάσταση της φέρεται να τέθηκε και στον πρώην Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά εκείνος δεν έκανε τίποτα.

Ο αντιεισαγγελέας εξήγησε ότι εντός της πρώην κυβέρνησης υπήρχαν δύο γραμμές. Εκείνη του Ρασπούτιν που επέμεινε ότι από την εμπλοκή των δέκα πολιτικών προσώπων η κυβέρνηση θα βγει ενισχυμένη στις εκλογές και η δεύτερη των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Μιχάλη Καλογήρου που προέβλεπαν ότι το πλήγμα για την κυβέρνηση θα είναι μεγάλο.

Ο κ. Αγγελής φέρεται να συζήτησε το θέμα της αντικατάστασης της Τουλουπάκη και με την Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου και εκείνη φέρεται να εκτίμησε ότι αντί να αντικαταστήσει εκείνη θα αντικαταστήσει τον Ρασπούτιν.

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου φέρεται να αναφέρθηκε πολλές φορές στον ρόλο της Ελένης Τουλουπάκη.

Αποκάλυψε ότι υπάρχουν έγγραφα στην εισαγγελία Διαφθοράς τα οποία δεν τα γνωρίζει η προανακριτική επιτροπή. Σύμφωνα με τον ίδιο η Ελένη Τουλουπάκη είχε υποχρέωση να τα εντάξει όλα στην δικογραφία που απέστειλε στη Βουλή, αλλά αυτό δεν το έκανε. Κατά πληροφορίες στο σημείο αυτό δήλωσε ότι η ενέργεια της αυτή αποτελεί στοιχείο του δόλου

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου φέρεται να επανήλθε στην συνάντηση που είχε με τον εκπρόσωπο του FBI στην Ελλάδα. Ο τελευταίος, υποστήριξε, απέκλεισε οποιαδήποτε εμπλοκή πολιτικών στο σκάνδαλο. Για το ίδιο θέμα ο μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι είχε ενημερώσει ο Αμερικανός Πρέσβης τους δύο υπουργούς Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή και Μιχάλη Καλογήρου.

Ο ρόλος του Ράσπούτιν

Οι συνταρακτικές αποκαλύψεις του Ιωάννη Αγγελή αφορούσαν βέβαια και έναν από τους βασικούς εμπλεκομένους στην υπόθεση «το τρίτο πρόσωπο», για το οποίο ο αντιεισαγγελέας έχει μιλήσει και στις καταθέσεις του.

Ο μάρτυρας σύμφωνα με πληροφορίες ταύτισε το άτομο αυτό με τον Ρασπούτιν. Το πρόσωπο αυτό όπως φέρεται να είπε ο ίδιος στους βουλευτές,  ήταν εκείνο που καθοδηγούσε την Ελένη Τουλουπάκη, καθώς  από μόνη της η εισαγγελέας Διαφθοράς δεν θα τολμούσε να παραβεί τις εντολές του επόπτη ούτε τις εντολές της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Ο αντιεισαγγελέας φέρεται επίσης να είπε ότι η εμπλοκή τρίτου προσώπου προκύπτει και από το γεγονός ότι η απόφαση της κυρία Τουλουπάκη να ασκήσει ποινική δίωξη κατά πολιτικών προσώπων με συνοπτικές διαδικασίες ήταν ειλημμένη.

Η εκτίμηση ότι ο ρόλος του Ρασπούτιν  ήταν κομβικός προκύπτει και από τα όσα είπε στον αντιεισαγγελέα, η Ξένια Δημητρίου. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφερόμενη σε ψευδές δημοσίευμα εφημερίδας κατά του ιδίου, φέρεται να εξομολογήθηκε ότι αυτή είναι δουλειά του Ρασπούτιν. Η ίδια φέρεται επίσης να είπε ότι το πρόσωπο αυτό έχει το ένα πόδι του στον ΣΥΡΙΖΑ και το άλλο στην ΝΔ διότι θέλει να ικανοποιήσει και τις δύο πλευρές.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου φέρεται να έχει ενημερώσει  τον Ιωάννη Αγγελή και για τους τρόπους επικοινωνίας των Ρασπούτιν – Τουλουπάκη. Είπε ότι έκαναν συναντήσεις σε δύο διαμερίσματα καθώς ο Ρασπούτιν δεν ήθελε τις τηλεφωνικές συνομιλίες  επειδή φοβόταν μήπως τον παρακολουθεί η ΕΥΠ.

Ο κ. Αγγελής επέμεινε στους ισχυρισμούς του. Δήλωσε δε διατεθειμένος να έρθει σε αντιπαράσταση με την Ξένια Δημητρίου, την Μαρία Παπασπύρου και τον Μιχάλη Καλογήρου διότι όπως είπε δεν έχει πρόθεση να γίνει το εξιλαστήριο θύμα κανενός.

Και σήμερα πάντως αρνήθηκε να κατονομάσει τον Ρασπούτιν, λόγω φόβου όπως εξήγησε. Προχώρησε όμως ένα βήμα ακόμα λέγοντας ότι προστάμενος του Ρασπούτιν ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ επανέλαβε ότι το όνομα του το γνωρίζει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Τι είπε στους δημοσιογράφους

Ο Ιωάννης Αγγελής επέμεινε μέχρι το τέλος της πρώτης ημέρας  της κατάθεσης του ότι δεν έχει πρόθεση να κατονομάσει τον Ρασπούτιν. Την θέση του αυτή την επανέλαβε και σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους.

«Δεν θα βγάλω το φίδι από την τρύπα» είπε και πρόσθεσε ότι πάνω από εκείνον υπήρχε εποπτεύουσα αρχή, η τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

«Καλέστε εκείνη και τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου να σας πει ποιος είναι και στην συνέχεια εγώ θα το επιβεβαιώσω» δήλωσε.

Χαρακτήρισε την όλη υπόθεση βρώμικη με πολιτικές και δικαστικές διαστάσεις. 

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα