Τζανακόπουλος: Πετύχαμε την προστασία της α’ κατοικίας

Τζανακόπουλος: Πετύχαμε την προστασία της α’ κατοικίας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στη τροπολογία για την προστασία της πρώτης κατοικίας, δίνοντας έμφαση στο ότι για πρώτη φορά προστατεύονται επιχειρηματίες που πήραν δάνειο σε πρώτη κατοικία, ενώ δίνεται και επιδότηση της δόσης από το δημόσιο.

Με τη ρύθμιση που κατατέθηκε επιτυγχάνεται ο στόχος να προστατευτεί η πρώτη κατοικία και παράλληλα διευκολύνεται η εκκαθάριση των κόκκινων δανείων από τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών, υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενημερώνοντας τους πολιτικούς συντάκτες.

Σημείωσε ότι δεν άλλαξε ο πυρήνας όσων είχαν συμφωνηθεί μεταξύ της κυβέρνησης και των ελληνικών τραπεζών σε ότι αφορά τα όρια, και επεσήμανε ότι δεν στερείται το δικαίωμα του δανειολήπτη να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

 «Παραλάβαμε μια χώρα στην οποία από 1/1/2015 είχε πάψει να ισχύει η οποιαδήποτε προστασία της πρώτης κατοικίας. Καταφέραμε από τότε μέχρι σήμερα, τόσο την παράταση της ισχύος του νόμου Κατσέλη, την εξέλιξή του με τις παρεμβάσεις του κ. Σταθάκη και, σήμερα, κλείνουμε αυτή την εκκρεμότητα με μια ρύθμιση που προστατεύει τη συντριπτική πλειοψηφία των δανειοληπτών, με επιπρόσθετη πρόβλεψη και για τα επιχειρηματικά δάνεια», δήλωσε ο Δ. Τζανακόπουλος.

Για την στάση της ΝΔ: Μνημείο πολιτικού αμοραλισμού και θράσους

«Η στάση και η κριτική της ΝΔ όλο το προηγούμενο διάστημα συνιστά μνημείο πολιτικού αμοραλισμού και θράσους», είπε ο Δ. Τζανακόπουλος, σχολιάζοντας ότι «οι άνθρωποι που άφησαν απροστάτευτη τη λαϊκή κατοικία, την ίδια στιγμή που έκαναν τη μία ανακεφαλαιοποίηση πίσω από την άλλη χωρίς σχέδιο και χωρίς μέριμνα για τα "κόκκινα" δάνεια, σήμερα θα έπρεπε τουλάχιστον να είναι λίγο πιο προσεκτικοί όταν ασκούν κριτική».

Κατηγόρησε επίσης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι «δεν είχαν φροντίσει να υπάρχει καμία πρόβλεψη για την προστασία της πρώτης κατοικίας όταν ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτό δεν ήταν αμέλεια αλλά στρατηγική επιλογή».

Τζανακόπουλος για το δώρο Πάσχα: Η κυβέρνηση δεν κάνει προεκλογικά κόλπα και τρικ

«Για ποιες δηλώσεις μιλάτε; Τα ζητήματα αυτά έχουν ξεκαθαριστεί με σαφήνεια» απάντησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σε ερώτηση σχετικά με το εάν η κυβέρνηση σχεδιάζει να δώσει επίδομα- δώρο Πάσχα σε συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους, μετά και τις δηλώσεις του Τάσου Πετρόπουλου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών υποστήριξε ότι "η κυβέρνηση δεν κάνει προεκλογικά κόλπα και τρικ. Έχει μια συγκεκριμένη δημοσιονομική πολιτική και είναι αυτή που έβγαλε από τον δημοσιονομικό "βούρκο" της χώρας. Με τα πλεονάσματα που πετυχαίνουμε, μέχρι σήμερα πάντα επιστρέφαμε σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Θυμηθείτε το κοινωνικό μέρισμα του 2016 που είχε χαρακτηριστεί προεκλογικό, του 2017 που είχε χαρακτηριστεί επίσης προεκλογικό, το ίδιο και του 2018".

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι "προχωράμε με σχέδιο, υπευθυνότητα, σοβαρότητα και βασικής μας μέριμνα είναι η στήριξη της κυβερνητικής πλειοψηφίας".

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα