Δημοσκόπηση Palmos: Μειώθηκε η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. Τα κόμματα που μένουν εκτός

Δημοσκόπηση Palmos: Μειώθηκε η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. Τα κόμματα που μένουν εκτός

Μειώνεται η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από τη νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs.gr καθώς από το 13,3% που είχε καταγραφεί τον Μάρτιο του 2017 σήμερα βρίσκεται στο 8,2%. Η διαφορά στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής βρίσκεται πλέον στο 6,5%.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει το 23,9%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 15,7%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,5%, η Χρυσή Αυγή με 5,3% και το ΚΚΕ με 4,4%.

Κάτω από το 3% στην πρόθεση ψήφου βρίσκονται η Ένωση Κεντρώων (1,6%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (1,6%) και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,4%, η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου (1,3%) και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου (1,2%), ενώ η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, συγκεντρώνει μόλις το 0,6%.

Σημείο «κλειδί» που καθιστά απρόβλεπτες τις εξελίξεις είναι η «μετέωρη ψήφος», που παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Η συσπείρωση της ΝΔ, σε σχέση με τις εκλογές του 2015 ανέρχεται στο 76%, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μόλις στο 33% και μάλιστα όπως καταγράφεται η πλειονότητα των ψηφοφόρων δεν έχει μετακινηθεί σε κάποιο άλλο κόμμα αλλά βρίσκονται στο χώρο της «μετέωρης ψήφου» (όσοι δεν επιλέγουν αυτή τη στιγμή κάποιο κόμμα).

 

news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα