Οι έξι λόγοι που δεν πρέπει να στέλνετε επαγγελματικά e-mails τη νύχτα

Οι έξι λόγοι που δεν πρέπει να στέλνετε επαγγελματικά e-mails τη νύχτα

Και ενώ κάθεστε χαλαροί στον καναπέ, εκεί περίπου τα μεσάνυχτα, θυμηθήκατε ότι πρέπει να στείλετε ένα επαγγελματικό email μέχρι τέλος της ημέρας.

Πριν γράψετε οποιοδήποτε μήνυμα σταματήστε και εξετάστε την κατάσταση. Εκτός και αν το email είναι επείγον και έχετε πραγματικά ανθρώπους που περιμένουν νέα σας. Εάν όμως δεν επείγει οι ειδικοί συμβουλεύουν να το στείλετε την επόμενη ημέρα.

Σύμφωνα με το Jenny.gr παρακάτω ακολουθούν οι λόγοι που δεν πρέπει να στέλνετε emails αργά τη νύχτα.

Πιθανότατα δεν θα το διαβάσουν μέχρι την επόμενη μέρα. Εάν σχετίζεται με την εργασία, πολλοί άνθρωποι αφήνουν πίσω την επαγγελματική τους ζωή όταν βρίσκονται στο σπίτι. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είτε αποφασίζουν να μην ελέγξουν τα μηνύματα τους μετά τη δουλειά ή να μην απαντήσουν σε οποιαδήποτε μηνύματα μέχρι να επιστρέψουν στο γραφείο. Πιθανότατα λοιπόν δεν θα πάρετε απάντηση.

Ακόμα κι αν ο συνάδελφός σας ελέγχει το email του και μετά την δουλειά, δεν χρειάζεται να του προσθέσετε επιπλέον στρες και να του υπενθυμίσετε τις καθημερινές του υποχρεώσεις, από τις οποίες προσπαθεί να ξεφύγει.

Ακόμα κι αν είστε περισσότερο νυχτόβιοι τύποι, καλό είναι να κρατάτε αυτές τις συνήθειες για τον εαυτό σας και να προσπαθήσετε να μην στέλνετε email αργά το βράδυ. Θα μπορούσε να κάνει τους ανθρώπους να αναρωτιούνται τι κάνετε μέσα στη νύχτα.

Είστε πιο επιρρεπείς σε λάθη. Τα χειρότερα τυπογραφικά λάθη γίνονται αργά τη νύχτα όταν πληκτρολογείτε ένα μήνυμα ενώ αισθάνεστε κουρασμένοι. Επίσης, δεν θέλετε να κάνετε λάθος και να στείλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προορίζεται για τον φίλο σας στο αφεντικό σας.

Θα έπρεπε να κοιμάστε. Πρέπει να μάθετε να αφήνετε την εργασία έξω από το σπίτι και να σβήνετε τον υπολογιστή.

Η ειδοποίηση μπορεί να ξυπνήσει τον αναγνώστη. Ο αποδέκτης του μηνύματος μπορεί ΝΑ ξυπνήσει από το μήνυμα και να νευριάσει.

 

jenny.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα