Κορίτσι για 10 χρόνια τρεφόταν αποκλειστικά με κοτομπουκιές – H παράξενη διαταραχή που την ταλαιπωρούσε

Κορίτσι για 10 χρόνια τρεφόταν αποκλειστικά με κοτομπουκιές – H παράξενη διαταραχή που την ταλαιπωρούσε

ΗΤζέσικα Τόμσον, 11 ετών, έσπασε επιτέλους το 10χρονο σερί της να τρώει μόνο κοτομπουκιές λόγω της πάλης της με τη διαταραχή πρόσληψης τροφής αποφευκτικού/περιοριστικού τύπου (ARFID). Η εμμονή της μικρής με τις μπουκιές παναρισμένου κοτόπουλου ξεκίνησε όταν ήταν 18 μηνών, σύμφωνα με τη μαμά Τζούλια Κέιν, 49, από το Wilshire της Αγγλίας.

Η πηγή της φοβίας της 11χρονης είναι ένα μυστήριο, μέχρι που τελικά επικοινώνησε με έναν θεραπευτή που διέγνωσε την Thompson με ARFID τον Σεπτέμβριο.

Θα χρειαζόταν περίπου τρεις εβδομάδες δουλειάς με τον υπνοθεραπευτή Ντέιβιντ Κιλμούρι για να δει την μαθήτρια να δοκιμάζει και άλλα τρόφιμα.

Ο Κίλμουρι έγινε πρωτοσέλιδο πέρυσι όταν βοήθησε έναν έφηβο από την Ουαλία που είχε καταναλώσει κυρίως λουκάνικα για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Ο θεραπευτής εφάρμοσε τις ίδιες μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν για τη θεραπεία του εφήβου και στην Τόμσον.

Οι γιατροί χαρακτήριζαν το κορίτσι ως απλά ιδιότροπο
Πλέον το κορίτσι απολαμβάνει ολόκληρα γεύματα, συμπεριλαμβανομένων φρούτων και λαχανικών, με την οικογένειά της, σύμφωνα με την μητέρα της, η οποία επιτέλους ανυπομονεί για το χριστουγεννιάτικο δείπνο φέτος.

Η γραφίστρια είπε ότι η κόρη της σταμάτησε να δοκιμάζει νέα τρόφιμα ξαφνικά. Για τα επόμενα χρόνια η διατροφή της αποτελούνταν μόνο από κοτομπουκιές και, κατά περίπτωση, άλλα ήπια σνακ, όπως λευκό ψωμί ή τηγανητές πατάτες.

Μερικές φορές σέρνονταν για να ξεφύγει από το φαγητό, είπε η μητέρα της μικρής, ενώ οι γιατροί είχαν χαρακτηρίσει τη διαταραχή της 11χρονης ως απλή ιδιοτροπία

   
Η θεραπεία του Κίλμουρι περιλάμβανε διαλογισμό και καθορισμό στόχων με τη μορφή ενός διαγράμματος επιτευγμάτων για να ενθαρρύνει την μικρή. Η Τζέσικα ήρθε σε μένα εξαιρετικά αδιάθετη, ληθαργική και ανήσυχη, είπε ο Κιλμούρι.

Το να προσπαθείς να κάνεις την Τζέσικα ή οποιοδήποτε άτομο με ARFID να καταναλώσει οποιοδήποτε φαγητό από αυτό με το οποίο νιώθουν ασφάλεια είναι σαν να προσπαθείς να πείσεις έναν αραχνοφοβό να κρατήσει μια αράχνη, εξήγησε.

Από τότε που εργάστηκε με τον θεραπευτή η μικρή έχει δοκιμάσει τουλάχιστον 24 νέες τροφές, είπε η μαμά της. Και παρόλο που δεν της άρεσαν όλα, αυτό είναι ένα τεράστιο βήμα μπροστά για εκείνη

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα