Το χειρόγραφο βιβλίο που δεν μπόρεσε ποτέ να διαβάσει κανείς

Το χειρόγραφο βιβλίο που δεν μπόρεσε ποτέ να διαβάσει κανείς

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το χειρόγραφο Voynich γράφτηκε τον 15ο αιώνα. Ποιος το έγραψε; Κανείς δεν είναι αρκετά σίγουρος, αλλά οι ιστορικοί πιστεύουν ότι προήλθε από συγγραφέα της Κεντρικής Ευρώπης. Από τότε, πέρασε από πολλά χέρια. Πιο πρόσφατα, αγοράστηκε από τον Wilfrid Michael Voynich, έναν έμπορο βιβλίων, το 1912. Από εκεί πήρε το όνομά του το έγγραφο.

Λοιπόν, τι λέει το χειρόγραφο Voynich; Αυτή είναι μια υπέροχη ερώτηση - κανείς δεν ξέρει! Στην πραγματικότητα, οι ειδικοί δεν γνωρίζουν καν σε ποια γλώσσα είναι. Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι είναι πιθανότατα εβραϊκή. Ωστόσο, η ίδια μελέτη ανέφερε ότι το έγγραφο μπορεί επίσης να είναι γραμμένο στα Μαλαισικά, στα Αραβικά ή στα Αμαρικά!

 Το χειρόγραφο Voynich ήταν πιθανότατα γραμμένο σε κώδικα. Οι περισσότεροι ειδικοί πιστεύουν ότι χρησιμοποιήθηκε μια κρυπτογράφηση αντικατάστασης. Σε αυτήν τη μέθοδο, ένα άτομο μπορεί να κωδικοποιήσει ένα μήνυμα αλλάζοντας ορισμένα γράμματα του αλφαβήτου με χαρακτήρες. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούμε ποτέ να ξέρουμε τι πραγματικά γράφτηκε από τον συγγραφέα αυτού του μυστηριώδους βιβλίου....

Ωστόσο, όποιος έγραψε το χειρόγραφο Voynich είχε πολλά να πει. Σήμερα, το βιβλίο περιέχει 246 σελίδες. Όσοι έχουν μελετήσει το έγγραφο λένε ότι ενδέχεται να λείπουν κάποια κομμάτια. 

Τι κρατά τους ανθρώπους να ασχολούνται με ένα βιβλίο που δεν μπορούν να διαβάσουν καν; Το χειρόγραφο Voynich είναι γεμάτο παράξενες εικόνες. Έχει εικόνες ανθρώπων, κάστρων και δράκων. Υπάρχουν επίσης σχέδια περίεργων φυτών και αστρονομικών σημείων. Αυτές οι εικόνες δίνουν στους ειδικούς μια ιδέα για το τι μπορεί να είναι το βιβλίο. Ίσως όμως να μη μάθουμε ποτέ.


e-daily

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα