Ο απίστευτος λόγος που τα ασανσέρ έχουν καθρέπτες;

Ο απίστευτος λόγος που τα ασανσέρ έχουν καθρέπτες;

Τα ασανσέρ όταν εμφανίστηκαν διέφεραν από αυτά που έχουμε συνηθίσει τα τελευταία 30 χρόνια. Έφεραν πραγματική επανάσταση στα ακίνητα, έδωσαν τη δυνατότητα να χτιστούν τεράστιοι ουρανοξύστες, και άλλαξαν για πάντα τη μοίρα των μονοκατοικιών.

Σήμερα μπαίνοντας στο ασανσέρ συναντάμε κατευθείαν έναν καθρέπτη. Δεν ήταν όμως πάντα έτσι η μορφή του. 'Ηταν σαν μεταλλικά κουτιά, άσχημα και πολλές φορές πολύ αργά. Πολλοί μηχανικοί είχαν σκεφτεί να βρουν τρόπο να κάνουν τα δευτερόλεπτα της παραμονής στο ασανσέρ, αλλά δεν έβρισκαν τον τρόπο.

Επίσης τα πρώτα χρόνια πολλά ήταν ατυχήματα με το ασανσέρ. Πολλές φορές οι πόρτες του ασανσέρ άνοιγαν αλλά ο θάλαμος δεν είχε φτάσει, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετοί τραυματισμοί.

Τότε η ιδέα του καθρέπτη έκανε την εμφάνισή της. Οι χρήστες του ασανσέρ θα ξέρουν ότι είναι ασφαλές να μπουν, όταν βλέποουν το είδωλό τους στο ασανσέρ. Οι πρώτοι που το εφάρμοσαν, έγιναν ανάρπαστοι κυρίως γιατί εκτός από τη πρακτικότητα του καθρέπτη για την αποφυγή ατυχημάτων, ο κόσμος είχε πλέον κάτι να κάνει μέχρι να φθάσει στον όροφο που ήθελε.

Επίσης παρατήρηθηκε ότι πλέον το χρησιμοποιούσαν και κλειστοφοβικοί άνθρωποι, επειδή ο καθρέπτης δίνει την ψευδαίσθηση ενός ανοιχτού χώρου.

 

e-daily

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα