Ο άνθρωπος που δεν έχει κοιμηθεί εδώ και 50 χρόνια πάνω από 20 λεπτά

Ο Neil Epstein, 54 ετών, κοιμάται κατά μέσο όρο 20 λεπτά κάθε μέρα ενώ αρκετά συχνά μπορεί να μην κοιμηθεί ούτε ένα λεπτό για πάνω από 48 ώρες.

Αν και σε πολλούς αυτή η κατάσταση θα φαινόταν βασανιστική ο Neil την θεωρεί ως ευλογία αφού του έχει δώσει την δυνατότητα να κάνει πράγματα που δεν θα είχε ποτέ τον χρόνο να κάνει αν κοιμόταν.

Μάλιστα υπολογίζει ότι έχει κερδίσει δύο έξτρα χρόνια την κάθε δεκαετία. Σε αυτό το διάστημα, κατάφερε να μάθει να παίζει πιάνο, να γράφει ποίηση και διηγήματα, να κάνει τη δική του τέχνη και να μάθει γαλλικά.

"Για το λόγο αυτό, η αϋπνία μου ήταν πραγματικά θετική με πολλούς τρόπους...Μου έδωσε πολλές ευκαιρίες, ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν το χρόνο." δήλωσε ο Epstein.

Ο Neil άρχισε να εμφανίζει αϋπνία στην ηλικία των έξι ετών, αλλά δεν είχε διαγνωστεί επισήμως μέχρι τα δώδεκα. Παρά την αγχωτική διάγνωση, ως έφηβος άρχισε να παρατηρεί τα θετικά οφέλη της κατάστασής του.

Αν και οι γιατροί προσπάθησαν να επαναφέρουν το ρολόι του σώματος του χρησιμοποιώντας φάρμακα...τίποτα δεν λειτούργησε. Όπως δεν λειτούργησε και καμιά εναλλακτική θεραπεία για να σταματήσει η αϋπνία του - όπως ο βελονισμός, η γιόγκα και δεκάδες άλλες.

 

Source: Chronic Insomniac Who Hasn’t Slept A Full Night For Nearly 50 Years Say Condition Has Been A ‘blessing’ – Thanks To Secret Double Life by Caters_News

e-daily

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα