Βασιλιάς Κάρολος: Θα δώσει το παρών στη Eurovision 2023 με την Καμίλα

Βασιλιάς Κάρολος: Θα δώσει το παρών στη Eurovision 2023 με την Καμίλα

Ο Bασιλιάς Κάρολος Γ' του Ηνωμένου Βασιλείου θα είναι εκείνος που θα αποκαλύψει πώς θα είναι η σκηνή του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision 2023, που θα φιλοξενηθεί στο Λίβερπουλ από τις 9 έως τις 13 Μαΐου, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη (20/04) από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το BBC, ο Bασιλιάς Κάρολος Γ' και η Βασίλισσα Καμίλα θα περιηγηθούν την Τετάρτη (26/04) στην «M&S Bank Arena», όπου θα πραγματοποιηθεί ο μουσικός διαγωνισμός. Εκτός από την αποκάλυψη της σκηνής, θα συναντήσουν τους παρουσιαστές του σόου καθώς και τη Mae Muller, η οποία εκπροσωπεί το Ηνωμένο Βασίλειο με το τραγούδι «I Wrote A Song».

Η σκηνή της Eurovision 2023 έχει σκοπό να δώσει την εντύπωση ότι ο διαγωνισμός «ανοίγει την αγκαλιά του στην Ουκρανία», όπως έχουν δηλώσει οι διοργανωτές, μιας και ήταν η νικήτρια χώρα πέρσι και έτσι ο μουσικός θεσμός πραγματοποιείται φέτος στο Ηνωμένο Βασίλειο για λογαριασμό της εξαιτίας του συνεχιζόμενου πολέμου με τη Ρωσία.

 Το βασιλικό ζεύγος – μεταξύ άλλων – θα συναντήσει την Ουκρανή τραγουδίστρια, Julia Sanina, και τη Βρετανίδα ηθοποιό και πρωταγωνίστρια της σειράς «Ted Lasso» που προβάλλεται στο Apple TV+, Hannah Waddingham, οι οποίες είναι ανάμεσα στους παρουσιαστές της Eurovision 2023. Ακόμα, ο Bασιλιάς Κάρολος Γ' και η Βασίλισσα Καμίλα θα συνομιλήσουν και με τους σχολιαστές του φετινού διαγωνισμού τραγουδιού για λογαριασμό του BBC Radio 2, Scott Mills και Rylan Clark.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην πόλη, ο Bασιλιάς Κάρολος Γ' και η Βασίλισσα Καμίλα θα επισκεφθούν, επίσης, την Κεντρική Βιβλιοθήκη του Λίβερπουλ για να σηματοδοτήσουν επίσημα την αδελφοποίησή της με την πρώτη δημόσια βιβλιοθήκη της Ουκρανίας, την Περιφερειακή Επιστημονική Βιβλιοθήκη της Οδησσού. Μάλιστα, θα συναντήσουν ανθρώπους που συμμετέχουν τόσο σε ένα πολιτιστικό φεστιβάλ δύο εβδομάδων που διεξάγεται παράλληλα με τον μουσικό διαγωνισμό όσο και στο «Eurolearn», το οποίο είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα εμπνευσμένο από τη Eurovision για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα