Νίκος Γκέλια: Ο ηθοποιός από το Μαύρο Ρόδο απέκτησε ελληνική ταυτότητα μετά από 26 χρόνια

Ο Νίκος Γκέλια ήταν καλεσμένος στην εκπομπή “Στούντιο 4” το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης. Ο ηθοποιός, ο οποίος πρωταγωνιστεί αυτή τη σεζόν στη σειρά του Mega, “Mαύρο Ρόδο”, μίλησε για τα παιδικά του χρόνια στην Αλβανία, τη ζωή του στην Ελλάδα, ενώ αποκάλυψε ότι έπειτα από 26 χρόνια απέκτησε ελληνική ταυτότητα.

“Άργησα 26 χρόνια να πάρω την ελληνική ταυτότητα. Είναι χρονοβόρα διαδικασία με πολλά περίμενε και πολλά ραντεβού. Ξαφνικά ήρθε ένα χαρτί σπίτι και μου είπαν “έλα, πάρτην”. Είναι περίεργο γιατί είμαι στο μπαλκόνι και καπνίζω και έρχεται ένας κύριος και νόμιζα ήταν κούριερ. Με ρώτησε αν μπορώ να δείξω το διαβατήριο αλλά δεν το έβρισκα αλλά είχα το δίπλωμα. Κάνει την ταυτοποίηση και μου έδωσε την ταυτότητα.

Σημαίνει πολλά που την απέκτησα. Γλιτώνω τα γραφειοκρατικά, για τα ταξίδια. Αφορά το παιδί μου, τα διαδικαστικά που αφορά την εφορία και ένα προσωπικό ηθικό που ήθελα. Το δικό μου το όνομα επειδή γίνεται καθαρή μετάφραση από αλβανικά σε ελληνικά, έχω τρία σύμφωνα και δεν υπάρχει στην ελληνική γλώσσα. Στο δημοτικό, στο γυμνάσιο και το Λύκειο είχα διαφορετικά γραμμένο το επίθετο. Όταν έχεις βιώσει και πολλά πράγματα έρχεται σαν ηθική επιβράβευση”, τόνισε ο Νίκος Γκέλια και πρόσθεσε:

«Ήρθα μόνος μου από Τίρανα με έναν ταξιτζή. Έμεινα ένα χρόνο χωρίς τους γονείς μου και έμενα στο σπίτι της θείας. Με πήρε το ταξί και με έφερε εδώ. Θυμάμαι κάποια πράγματα στη διαδρομή. Θυμάμαι το πρώτο καλαμάκι, θυμάμαι την τεράστια ουρά στα σύνορα. Ο φόβος μου ήταν αυτό για να μην με γυρίσουν πίσω. Όταν πλησίαζα τα σύνορα είχε σφιχτεί η καρδιά μου και τότε δεν είχαμε κινητά όπως τώρα. Ήταν δύσκολη η διαδικασία πριν. Όταν έφυγαν οι γονείς μου και δεν ήξερα πόσο καιρό θα κάνω να τους δω».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα