Ναταλία Τσαλίκη για #MeToo: Πρέπει να σεβαστούμε όσους μιλάνε…

Ναταλία Τσαλίκη για #MeToo: Πρέπει να σεβαστούμε όσους μιλάνε…

Συνέντευξη στο Mega Καλημέρα παραχώρησε η Ναταλία Τσαλίκη και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο κίνημα του ελληνικού #metoo, κάνοντας μια αρκετά αυστηρή τοποθέτηση.

Συγκεκριμένα, η ίδια είπε: Με στεναχωρεί το ότι όταν παρουσιάζεται ένα γεγονός, δίνουμε λιγότερη έμφαση και σημασία στο ίδιο το γεγονός και περισσότερο στο τι θα πούμε. Μαζευόμαστε όλοι και γινόμαστε αυτόκλητοι κριτές. Καταδικάζουμε, συμφωνούμε, διαφωνούμε, διχαζόμαστε, παίρνουμε θέσεις υπέρ ή κατά και γίνεται ένα είδος reality πάνω στο ίδιο το γεγονός, το οποίο τελικά υποβαθμίζεται. Μας ενδιαφέρει πιο πολύ το γύρω γύρω, σημείωσε η ηθοποιός και τόνισε:

«Έχω βιώσει δύσκολες συμπεριφορές στο θέατρο και γι΄αυτό πήρα αμέσως θέση όταν ξεκίνησε το #metoo. Είπα καλά «κάνουν και μιλάνε και εκτίθενται». Πρέπει να τους σεβαστούμε. Είναι πολύ δύσκολο και γενναίο το να μπορείς να εκθέτεις τα τραύματά σου έτσι».

«Καλό είναι όλο αυτό να μην ξεχαστεί. Γι΄αυτό και συνεχίζουμε να μιλάμε αλλά να είναι αυτή η πρόθεση και να μην αναμασάμε ποιος έκανε τι σε ποιον. Να δημιουργηθεί ένα πεδίο που να συνεχίζουν οι άνθρωποι να εκδηλώνονται και να εκφράζουν αυτά που έχουν περάσει. Οι μελλοντικοί καταχραστές εξουσίας θα μαζευτούν αν μιλάνε οι άνθρωποι και θα το σκεφτούν δύο και τρεις φορές», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα