Η Δήμητρα Γαλάνη απαντά σε καταγγελία ότι κάλεσε τη δημοτική αστυνομία σε συσσίτιο

Η Δήμητρα Γαλάνη απαντά σε καταγγελία ότι κάλεσε τη δημοτική αστυνομία σε συσσίτιο

Αίσθηση έχει προκαλέσει η διαδικτυακή καταγγελία του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου για τραγουδίστρια η οποία κάλεσε τη δημοτική αστυνομία σε συσσίτιο.

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος είναι ο άνθρωπος που ξεκίνησε το 2011 την πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης και μέσω της «Κοινωνικής Κουζίνας» μαγειρεύει φαγητό σε δημόσιους χώρους, εξυπηρετώντας καθημερινά τις ανάγκες χιλιάδων απόρων Αθηναίων.

Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook, ο κ. Πολυχρονόπουλος έκανε λόγο για μια «τραγουδίστρια αριστερού ρεπερτορίου» η οποία όταν αντίκρισε μπροστά της τον κόσμο που ήταν μαζεμένος για να πάρει μια μερίδα φαγητό από το συσσίτιο, ρώτησε αν υπάρχει άδεια γι’αυτό που κάνουν και έφυγε «μετριασμένη». Λίγη ώρα μετά την αποχώρηση της, η δημοτική αστυνομία έκανε την εμφάνιση της στο σημείο έπειτα από καταγγελία κατοίκου της περιοχής.

«Και εκεί που μοιράζαμε τσουπ περνάει ηλικιωμένη τραγουδίστρια αριστερού και καλά ρεπερτορίου με την τζιπαρα της και μόλις βλέπει τα κοριτσάκια που φοράγαμε μάσκες γάντια και αντισηπτικά στο χέρι βάζοντας στους ανθρώπους που περίμεναν και λέγοντας τους να τηρούν τις αποστάσεις με ύφος 10 καρδιναλίων τους ρωτά αν έχουμε άδεια για αυτό που κάνουμε, να έρχονται οι άνθρωποι και να παίρνουν ένα πιάτο ζεστό φαγητό δηλαδή, χρειαζετε άδεια για αυτό,και φεύγει μετριασμένη χωρίς να προλάβουμε να απαντήσουμε,και μετά από 4 λεπτά ακριβώς.

Έρχονται 2 μοτοσικλέτες της δημοτικής αστυνομίας για να μας ζητήσουν άδεια για αυτό που κάνουμε,που μας είπαν κιόλας ότι κρατάμε όλα τα μέτρα και παρόλα αυτό μας είπαν να σταματήσουμε,όταν τους είπα ότι πι κοινωνικές δομές του Δήμου Αθηναίων στέλνουν ανθρώπους σε εμάς να παίρνουν φαγητό μου είπαν απλά ότι τους έγινε καταγγελία από κάτοικο της περιοχής.

Λύπαμε για τον εαυτό σου Δ.Γ που σε ενοχλεί η εικόνα ταλαιπωρημένων ανθρώπων και όχι ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι ταλαιπωρημένοι γιατί δεν υπάρχουν άλλες δομές ανοιχτές για να τους δώσουν ένα πιάτο φαγητό. Κρίμα τα τραγούδια που σου έδωσαν άνθρωποι να τραγουδήσεις» αναφέρει η ανάρτηση του κ. Πολυχρονόπουλου στο facebook.

Η συγκεκριμένη διαδικτυακή καταγγελία έκανε αμέσως τον γύρω του διαδικτύου και ορισμένοι έσπευσαν να «ταυτοποιήσουν» την τραγουδίστρια αναφέροντας το όνομα της Δήμητρας Γαλάνη.

Η τραγουδίστρια ωστόσο, πριν λίγη ώρα, επέλεξε τον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook ώστε να ξεκαθαρίσει ότι ναι μεν πέρασε από το σημείο και είναι αυτή που «έπιασε» συζήτηση με τους ανθρώπους της «Κοινωνικής Κουζίνας» αλλά δεν έχει καμία σχέση με οτιδήποτε έχει συμβεί από εκεί και έπειτα.

«Διαβάζοντας όσα έχουν γραφτεί τις τελευταίες ώρες στα social media θα ήθελα να τοποθετηθώ για να κλείσει αυτό το θέμα οριστικά και να αποφευχθούν οι παρανοήσεις.

Σήμερα το μεσημέρι, βγαίνοντας με το αυτοκίνητο για να πάω στον γιατρό μου, συνάντησα περισσότερα από 80 άτομα συγκεντρωμένα στην γωνία έξω από το σπίτι μου. Άλλοι ήταν σε σειρά και άλλοι ήταν μαζεμένοι σε μικρές παρέες. Ρώτησα μία κοπέλα για το τί συμβαίνει και με ενημέρωσε ότι η ίδια ήταν εθελόντρια και ότι στην απέναντι γωνία γινόταν διανομή συσσιτίου.

Έκανα την βόλτα του τετραγώνου και διαπίστωσα ότι η ουρά αυτή είχε μεγαλώσει πολύ και γι’αυτό επέστρεψα στο αρχικό σημείο όπου βρήκα μία άλλη εθελόντρια και την ενημέρωσα για αυτό που μόλις είχα δει, ότι δηλαδή επειδή είναι στενός ο δρόμος είχε μαζευτεί πολύς κόσμος και είχε δημιουργηθεί συνωστισμός. Της πρότεινα λοιπόν να τοποθετήσει την ουρά κατά μήκος της Μεγάλου Αλεξάνδρου που είναι μεγαλύτερος και φαρδύτερος δρόμος για να δημιουργηθεί μία μεγαλύτερη και σωστή ουρά. Μου απάντησε ότι γνώριζε πως αυτό ήταν πρόβλημα και ότι προσπαθούσε να βρει λύση.

Της είπα ότι όντως πρέπει να διευθετηθεί το θέμα και έφυγα για το ραντεβού μου. Από εκεί και πέρα εγώ δεν έχω καμία σχέση με οτιδήποτε έχει συμβεί.

Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας» αναφέρει η ανάρτηση της Δήμητρας Γαλάνη.

https://www.newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα