Στον Μπραντ Πιτ το Όσκαρ Β΄ ανδρικού ρόλου

Στον Μπραντ Πιτ το Όσκαρ Β΄ ανδρικού ρόλου

Η ενενηκοστή δεύτερη τελετή των βραβείων Όσκαρ, των κορυφαίων τιμητικών διακρίσεων της αμερικανικής ακαδημίας του κινηματογράφου, άνοιξε το βράδυ της Κυριακής (τα ξημερώματα της Δευτέρας ώρα Ελλάδας) με μια εκκεντρική ερμηνεία της Τζανέλ Μονέ, τραγουδίστριας και ακτιβίστριας, με χορευτές ντυμένους Τζόκερ στο φόντο, στους ρυθμούς ενός τραγουδιού από το φιλμ «Ένας υπέροχος γείτονας» (A beautiful day in the neighborhood).

Η αμερικανική ακαδημία των τεχνών και των επιστημών του κινηματογράφου απονέμει συνολικά 24 χρυσά αγαλματίδια σε αυτή την τελετή, στην οποία το «1917», πολεμική ταινία του βρετανού Σαμ Μέντες, και τα «Παράσιτα» του νοτιοκορεάτη Μπονγκ Τζουν-χο θεωρούνται μεταξύ των μεγάλων φαβορί.

Το βραβείο Β΄ ανδρικού ρόλου, ένα από τα πρώτα που απονεμήθηκαν, κέρδισε ο 56χρονος Μπραντ Πιτ - αυτό είναι το πρώτο του αγαλματίδιο για ρόλο στη μεγάλη οθόνη, είχε κερδίσει ένα με την ιδιότητα του παραγωγού το 2014 - για την ερμηνεία του στο φιλμ «Κάποτε στο Χόλιγουντ» (Once Upon a Time in Hollywood) του Κουέντιν Ταραντίνο.

Εξάλλου, η παραγωγή του στούντιο Pixar (Ντίσνεϊ) «Η ιστορία των παιχνιδιών 4» (Toy Story 4) απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας animation, όπως ακριβώς και η τρίτη αυτής της σειράς, το 2011. Αυτό είναι το δέκατο Όσκαρ το οποίο αποσπά το στούντιο Πίξαρ αφότου δημιουργήθηκε η συγκεκριμένη κατηγορία, το 2002.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα